XS
SM
MD
LG

EL: Balbaj trojkom donio pobjedu Efesu

Košarkaši Efesa savladali su Himki sa 85-84 u gostima u trećem kolu Evrolige. 

Utakmica je počela u skandaloznom ritmu. Nisu krivi igrači nego organizatori odnosno klub Himki. Ljudi nisu mogli da otklone tehničke kvarove. Semafor nije radio kako treba. Prva četvrtina trajala je preko 40 minuta što je zaista sramotno.

Što se igre tiče, Hiki je dobro šuterski otvorio meč. Šveda nije išlo ali Bost i Kroker su pogađali. Nakon prvog perioda imali su tri poena prednosti. Šved je bio nevidljiv u drugom periodu a Efes je pogađao skoro sve. Bobua i Motum su se razigrali i Efes je do poluvremena došao do osam poena prednosti.

Treći period bio je dosta mučan za domaće. Na momente su i uspjevali da pariraju gostima ali je Efes bio bolji. Do kraja trećeg perioda, gosti su došli do 12 poena prednosti. Poslednji period otvara Šved svojom serijom. Za tri minute igre, postigao je 14 poena i vratio je svoj tim u igru. Dodao se i Dženkins i Himki je doššao do preokreta. U samoj završnici Himki je očajno izvodio bacanja. Vodili su 84-82 a Efes je imao napad za pobjedu. Balbaj je pogodio trojku faktički za pobjedu. Imao je Himki napad za pobjedu ali Marković nije pogodio trojku sa centra i tu je bio kraj.

Bobua je predvodio Efes sa 24 poena dok je Šved predvodio Himki sa 25 poena.

Foto: Evroliga