XS
SM
MD
LG

Cirkus šampionat

 

 

 

Kada portparol jednog saveza napiše nešto kao što je uradio Nermin Alibašić, portparol Atletskog saveza Bosne i Hercegovine na svom Fejsbuk    profilu, trebali bi svi da se zamislimo i upitamo kuda ide sport u ovom tamnom vilajetu? Otvoreno i iskreno pojasnio je šta se dešavalo na Atletskom šampionatu BiH. Njegovo pismo objavljujemop u potpunosti:

Atletika u BiH danas je počinila samoubistvo.

Nikad gora organizacija jednog državnog prvenstva. U mlađim kategorijama je to išlo normalno, krace dionice pa i nije bilo teško. Juniori i seniori su priča za sebe. Zvaničnog sudije na brojanju krugova nije bilo. Bili su tu treneri koji su nekako improvizirali nešto i pokušali brojati krugove, međutim nisu uspjeli. Jedni su trčali 11 krugova, drugi 10 krugova, a na kraju se ispostavilo da su pojedini trčali i 8 krugova. Sve u jednoj kategoriji i disciplini. Osoba koja je trebala biti na cilju i pisati poredak ili je nije bilo i je bila toliko nesposobna da nije mogla pratiti i redom upisivati ulazak u cilj. Nije to sprinterska disciplina gdje svi u stotinku uđu u cilj. 
 

 

 

 

Trči se, kod juniora 6 km i 8km, kod seniora 8 km i 10 km. Pomijeranje starta, netačna dužina staze... Sramota jedna velika. Žao mi naših atletičara koji vrijedno treniraju i bore se za državne boje, a onda za uzvrat dobiju samo da se stide ovakve organizacije takmičenja. Nijedna organizacija takmičenja kod nas nije perfekta, nemamo mi uslova za to, ali ovo danasnje, Prvenstvo BiH u krosu je dno dna.

Na kraju, delegat takmičenja se odmakne od stola i prepusti trenerima da sabiraju bodove i određuju plasmane. I on razočaran organizacijom.

Nakon ovog mogu očekivati i sankcije, s obzirom da sam na funkciji PR i marketing menadžera ASBiH, ali ovo je istina, a sad nek rade kako im njihova čast nalaže.

Onaj ko verifikuje ovo takmičenje i prizna rezultate istog, slobodno može dati ostavku na bilo koju funkciju u Savezu, svom klubu... Samo preko granice, što dalje..