XS
SM
MD
LG

Miluz savladao Bimal Jedinstvo na Palama

 

 

Odbojkašice francuskog Miluza su sa 3:1 savladale večeras na Palama prvaka Bosne i Hercegovine, Bimal Jedinstvo, u prvom meču 2. kola Lige prvaka za odbojkašice.

Ušle su odbojkašice Bimal Jedinstva dobro u ovaj meč. Iako su gošće stigle do prvog poena u meču, domaće odbojkašice dolaze do 7:3. Od tada kreće serija gošći 10:2, te na polovini seta imaju 13:9. Nastavile su gošće iz Francuske isto igrati i u nastavku prvog seta, te dolaze do deset set lopti. Drugu koriste i osvajaju ovaj period igre sa 25:15.

Drugi set protekao je u izjednačenoj utakmici sve do 14:14. Domaće su uspjele da nađu ritam, ali ponovo na sredini seta su pale, što su gošće iskoristile I došle do seta 18:25.

U trećem setu gošće su povele na startu, uspjele su da se odlijepe na 18:12, međutim Brčanke se u finišu seta potpuno vraćaju. Dolaze na 20:21, zatim gošće dolaze do tri meč lopte, 24:21, ali prvakinje Bosne i Hercegovine spašavaju sve tri i dolaze na 24:24, da bi  potom uslijedila velika drama u kojoj se domaće sjajno snalaze i osvajaju treći set 29:27.

Nošene osvajanjem trećeg seta, domaće uspjevaju i u četvrtom da drže visok ritam igre, te u pojedinim momentima i vode. Sredinom drugog seta bio je potpuni egal, ali gošče prave seriju i dolaze do 20:16, te su lako privele meč kraju sa 25:19, poslije 102 minute igre.

BIMAL JEDINSTVO – MILUZ   (15:25, 18:25, 29:27, 19:25 )
SPC “Peki”
Gledalaca: 500
Sudije: Stefan Grider (Švajcarska) i Tibor Halaš (Mađarska)

Bimal Jedinstvo: Slijepčević, BIberdžić, Kenjalo, Radović, VUkoje, Dragutinović, Ivković, Gajić, Vujičić, Karać, Dragović, Popović, Jovanović, Krstojević Trener: Smail Perezović

Miluz: Marković, Franiti, Trah, Snider, Mihel, Santos-Perez, Žanpjer, Soldner, Spelman, Papafotiju, Ebatombo, Olinga-Andela  Trener: Magali Magail