XS
SM
MD
LG

Moguće iznenađenje

Odbojkaši Borca savladali su u trećem kolu Premijer lige BiH ekipu brčanskog Jedinstva rezultatom 3:1 te nakon tri odigrana meča zauzimaju četvrto mjesto na tabeli sa 6 bodova. Član našeg tima Borko Ilić istakao je u izjavi za naš portal da ova pobjeda mnogo znači ekipi iz više razloga.

– Meč sa Jedinstvom za nas je bio veoma bitan poslije teškog gostovanja u Kaknju i poraza od istoimenog domaćina, pogotovo zbog činjenice da je naša ekipa imala dvije set lopte koje nije iskoristila te tokom susreta oscilirala u igri. Jedinstvo je ekipa koja je po kvalitetu na našem nivou te je stoga ovaj meč za nas bio svojevrstan pokazatelj trenutnog stanja. Prvi set smo izgubili u neizvjesnoj završnici, dok smo naredna tri, rezultatski, dobili, reklo bi se, lako, iako je bilo dosta borbe i neizvjesnosti u pojedinim momentima. Još uvijek smo u fazi uigravanja ekipe jer imamo dosta novih igrača u odnosu na prošlu sezonu i svaki meč nam je veoma bitan kako bi ekipa došla na željeni nivo. Desio nam se i peh jer je u trećem poenu prvog seta povredu lista doživio kapiten Davor Džombić, koji je jedan od nosilaca naše igre, ali smo i pored toga uspjeli da pokažemo kvalitet, pogotovo momci koji su ušli u igru, i upišemo izuzetno značajna tri boda. Početak je prvenstva i još je mnogo stvari koje treba da se poprave ali se iskreno nadam da sa ovakvim pristupom i zalaganjem koje su momci pokazali na ovom meču možemo sa pravom da očekujemo dobru sezonu i plasman u gornji dio tabele – rekao je Ilić za borac-sport.

U četvrtoj prvenstvenoj rundi Borac će gostovati drugoj brčanskoj ekipi u bh. odbojkaškoj eliti Mladosti, koja je već godinama unazad bez konkurenta na odbojkašim terenima u BiH. Da su i ove sezone glavni kandidat za titulu, Brčaci su pokazali već u prva tri kola (Majevica, Modriča i Radnik), osvojivši 9 bodova i ne izgubivši nijedan set.

– Igramo protiv Mladosti koja je višegodišnji šampion i favorit u ovom meču, ali idemo u Brčko da se maksimalno borimo i, ukoliko nam se ukaže prilika da iznenadimo jakog protivnika, da je u potpunosti iskoristimo – naveo je Ilić.

Utakmica između Mladosti i Borca igra se u subotu, 27. oktobra, u 19 časova u dvorani brčanske Gimnazije.

 


Majevica 1 : 3 Domaljevac
Borac 2 : 3 Gacko
Radnik 1 : 3 Bosna
Modriča 3 : 2 Kakanj 78
Mladost 3 : 2 Jedinstvo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost 18 18 0 53
2 Kakanj 78 18 14 4 41
3 Domaljevac 18 13 5 36
4 Borac 18 9 9 29
5 Jedinstvo 18 7 11 24
6 Radnik 18 8 10 22
7 Majevica 18 6 12 19
8 Modriča 18 6 12 18
9 Gacko 18 6 12 18
10 Bosna 18 3 15 10