XS
SM
MD
LG

Odović: Spreman da odem

Trener Željezničara Milomir Odović nakon poraza od Zvijezde 09 bio je vidno potresen

- Ne znam šta da kažem, zaista. Mogu reći da smo odigrali jednu slabu utakmicu, u prvom dijelu posebno slabu, jednostavno bilo je neke negativne energije, te se to pokazalo odlučujućim. Imali smo šanse, no nismo zaslužili da ih damo, neki igrači imaju veliko mišljenje o sebi tako se i ponašaju. Neki igrači koji su bili povrijeđeni, nisu spremni, ali biće. Ovo je trebao biti praznik fudbala, imajući u vidu rezultat u Gabeli, no desilo se ono što niko nije očekivao, rekao je Odović, te dodao:

- Ne štima mnogo toga, ti neki igrači, nije ni mjesto, ni vrijeme poslije jedne utakmice da se govori. Treba sjesti, odlučiti u interesu kluba. Da li se Odović vidi na klupi Željezničara i u nastavku? - Nemam pojma. U ovakvoj situaciji jedini ja visim, meni ništa nije teško za Željezničar, ne bježim od odgovornosti, neki misle da su pobrali svu pamet ovog svijeta, posebno fudbalsku, a ja znam koliko ne znaju. Ja znam. Podcjenjivački se odnose, imaju svoje neke vizije koje ste vidjeli, nastavio je trener Želje, te zatim dodao:

- Povjerenje u većinu imam, ali neki su ga izgubili. Nije meni teško da im ja dokažem da nisu u pravu, ali nemamo ništa od toga. Gubimo utakmice. Možda je vrijeme da trener ode, ali treba sačekati malo. Podcjenjivački se odnose. Ne mogu da shvatim. Ovakvu igru Zvijezde smo očekivali, trenirali i kad ja kažem odigraj tamo jer ima smisla, oni u tim treninzima ne idu do kraja, pa to tako i prođe. Izgradili smo premalo šansi, ali moramo više. Ne razumijem. Opet igramo dobru utakmicu u Mostaru, drugačija je to utakmica, ali vjerujte da smo mnogo utakmice uložili da neutrališemo njihove igrače, a danas ne možeš im objasniti da jednako tako trebaju ući u utakmicu. Mora to naići na plodno tlo. Ovo je pravi ispit. Ako ovdje budemo dobro igrali, to je prava ekipa. Svi se vrate iza lopte, izvolite majstori izigrajte.

O igračkim pojačanjima?

- Moraju se dovesti neki igrači. Moraju se dovesti igrači koji znaju driblati, ne zna niko driblati. Ja ne znam, ne mogu da razumijem. Svi koji me znaju, znaće zašto ovo govorim. Ne radi se o tome da oni odbijaju. To je skup neznanja njihovih vizija, a igračke vizije su takve da oni vide samo sebe, a mi svi zajedno vidimo samo tim. Morali smo u jedne ili dvije akcije kada Zajmović i Zec nisu zabili, odigrali smo četiri-pet pasova, a to samo prođeš jedan na jedan i vratiš povratnu, pogodiš svog igrača da ne može promašiti, dodao je i nastavio Odović.

- Sticajem niza okolnosti Zajmović se našao na tom mjestu, Veselinović može samo 15-ak minuta, brzo će se vratiti u roster, on je krilo, nije on loš momak, ali mora slušati, mora se razvijati. Ovo što je on uradio, trebao je primiti, ući u pet metara i zabiti gol. Ako oni ovo namjerno rade, meni je to nepoznato u mom viđenju. Ja mogu u najboljoj namjeri griješiti, ali ne vjerujem da namjerno griješe pogotovo što su neki takvi kakvi jesu, no bila je tu negativna energija i to se ispoljilo.

O ulasku navijača na teren?

- Nisam dobro vidio šta su navijači uradili. Nakon ovakve utakmice ja zaista nisam bio spreman da na najbolji način vidim stvari i rasuđujem. Navijači su uvijek u pravu. Podržavaju nas kada nam je najteže, uvijek su sa nama i oni su jedini pravi. Trebamo raditi da budemo na njihovom nivou, završio je Odović.

 


Zrinjski 3 : 0 Čelik
Željezničar 0 : 1 Zvijezda 09
GOŠK 1 : 0 Sarajevo
Sloboda 1 : 1 Tuzla Siti
Mladost 2 : 1 Krupa
Radnik 2 : 1 Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 15 10 3 2 33
2 Zrinjski 15 10 1 4 31
3 Željezničar 15 8 4 3 28
4 Široki Brijeg 15 5 7 3 22
5 Radnik 15 5 6 4 21
6 Sloboda 15 5 4 6 19
7 Mladost 15 5 4 6 19
8 Čelik 15 4 6 5 18
9 Zvijezda 09 15 3 5 7 14
10 Tuzla Siti 15 3 4 8 13
11 GOŠK 15 3 4 8 13
12 Krupa 15 2 6 7 12