XS
SM
MD
LG

EL: Gudura heroj Fenera

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Bajern sa 88-84 u petom kolu Evrolige.

U prvom poluvremenu mogli smo uživati u fenomenalnoj košarci. Odbrane gotovo da nisu postojale. Napadački su ekipe dominirale a nije bilo mnogo ni faula ni sjeckanja igre. Iako je Fener igrao dobro, Bajern je cijelo vrijeme sjajno parirao. U prvom periodu su jedno vrijeme i vodili a u drugom periodu nisu dozvolili Feneru da se odvoji na veliku razliku. Fener je na poluvremenu imao tri poena prednosti.

Bajern je u trećem periodu zaigrao sjajno u odbrani. Došli su do preokreta i poveli su sa 61-56. Ipak, do kraja trećeg perioda, Fener je uspio doći do izjednačenja. U poslednjem periodu viđena je velika borba. U ovom periodu na scenu je stupio Marko Gudurić. Gudura do poslednjeg perioda nije imao poena a onda je postigao deset poena i bio je ključni igrač u seriji Fenera, kojom su došli do šest poena prednosti. Probao je Bajern uzvratiti ali na kraju nisu uspjeli. 

Fener je do pobjede predvodio Datome sa 19 poena a dobri su bili i naši reprezentativci. Kalinić je imao 11 poena a Gudurić deset i bio je junak pobjede svog tima. Bajern je predvodio Buker sa 15 poena ali je u završnici imao dosta grešaka. Dobri su bili i naši reprezentativci. Lučić je imao 13 a Jović 12 poena i šest asistencija mada je i on imao par sporih reakcija u završnici meča.

Foto: Evroliga