XS
SM
MD
LG

Lokomotiva bolja od Emine

 Fudbalerke Lokomotive ostvarile su sedmu pobjedu u sezoni, a petu uzastopnu, pošto su u Brčkom na domaćem terenu porazile Eminu iz Mostara rezultatom 2:1.

Vrlo dobro počela je susret Lokomotiva, koja je prvu šansu imala u trećoj minuti preko Vujadin, koja je pokušala da iznenadi golmanicu Emine, ali ona je izbacila loptu u korner. Upravo iz tog kornera, domaća publika se radovala, jer je loptu namjestila Mešanović, te uhvatila na spavanju gostujućeg golmana i postigla evrogol, pa su Lokosice povele sa 1:0.

U 16. minuti ponovo je Vujadin bila u centru pažnje, uputila je loptu u prostor prema Damjanović koja je odlično šutirala, međutim Fatković dobro brani.

Dvije minute poslije, nova šansa za domaću ekipu, Zukić je ukrala loptu, prošla tri igračice Emine, odlučna sama da završi akciju, ali pucala je po sredini gola, pa je bio lagan zadatak za golmana.

Na prvu šansu Mostarki čekalo se sve do 34. minute, Šimić šalje loptu iza odbrane Brčanki, dolazi do Kršo, koja slabo šutira i lopta odlazi pored lijeve stative.

Do kraja prvog dijela igre uglavnom su domaće imale inicijativu, posjed lopte, te još nekoliko lijepih prilika koje nisu uspijele da realizuju

U nastavku, nešto bolja igra Emine, koje su ušle agresivno od početka drugog poluvremena.

Prvu šansu Mostarke su imale u 50. minuti, kada je Kršo sa nekih 25 metara šutirala pored desne stative. Deset minuta kasnije, Kršo je ubacila loptu u šesnaesterac, do nje dolazi Bojanić koja je slabo zahvatila loptu, koja je otišla u gol aut.

A onda u 81. minuti korner za Lokomotivu izvodi Vujadin, ubacuje na peterac, u gužvi najbolje se snalazi Škahić, zakucava loptu u mrežu i donosi svojoj ekipi prednost od 2:0.

Do kraja utakmice, Kršo je uspijela na asistenciju Gačanice samo da smanji rezultat na 2:1, što se ispostavio kao konačan.

- Ostvarile smo dobar niz. Poslije četiri vezane pobjede imale smo jak vjetar u leđa da ostvarimo i peti trijumf, što nam je i uspjelo. Ekipa Emine je dosta dobar protivnik i maksimalno smo se pripremali za utakmicu protiv njih, s obzirom, da smo prvu utakmicu u Mostaru odigrale ispod svakog nivoa, ušle smo odlučno u utakmicu, gdje smo od prvog minuta dokazale da će bodovi ostati u Brčkom. Timska i borbena igra je danas bila na vrhuncu, što i pokazuje krajnji rezultat. Mislim da su navijači u Brčkom mogli danas da vide odličnu fudbalsku predstavu obje ekipe, kaže Selma Mešanović, igračica Lokomotive.

Selma Mešanović

Lokomotiva je poslije ovog trijumfa, učvrstila treću poziciju sa (21) bodom, te su sada sve bliže plej ofu.

-Ja svojim saigračicama čestitam na odličnoj partiji. Srce je ostavljeno na terenu. Od prve do poslednje izašle smo na teren i da dostojanstveno predstavimo grb koji nosimo. Svi smo imali jedan cilj, a to su tri boda. Pa iskreno, i ekipa Emine je igrala dosta borbeno, ali ipak naša volja, snaga, energija su presudili meč. Što pokazuje i činjenica da je Emina imala jedan šut u okvir gola, što je i bio pogodak za njih, dodaje strijelac prvog gola.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽNK Emina Mostar 2:1 (1:0)

Stadion: Lokomotiva Gledalaca: 150 Glavni sudija: Račić Tanja (Banja Luka) Pomoćnici: Rokić Milka (Gradiška) i Došen Tamara (Prijedor) Žuti kartoni: Lokomotiva (Zukić), Emina (Kreča, Bojanić, Hrelja, Bjelica).

Lokomotiva: Fačić, Džanić, Vrsajko, Mešanović, Trujić, Vujadin, Ćosić (od 76. Mujkić), Zukić, Ilić, Mirkić (od 83. Crnobrnja) i Damjanović (od 54. Škahić). Trener: Milorad Ilišković

Emina: Fatković, Šimić, Bojanić, A. Isaković, Husić, Gačanica, Velagić, Kreča (od 51. Hrelja), Kršo, A. Isaković i Bjelica. Trener: Zijad Tojaga

Igračica utakmice: Sara Trujić (Lokomotiva)


Gradina 1 : 0 Banja Luka
Alfa Modriča 5 : 1 Radnik Bumerang
Lokomotiva 2 : 1 Emina
Iskra 0 : 3 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 10 9 1 0 28
2 Iskra 10 8 1 1 25
3 Lokomotiva 10 7 0 3 21
4 Emina 10 5 0 5 15
5 Radnik Bumerang 10 3 0 7 9
6 Alfa Modriča 10 3 0 7 9
7 Banja Luka 10 3 0 7 9
8 Gradina 10 1 0 9 3