XS
SM
MD
LG

Ubjedljiva pobjeda Mladosti

MRKONjIĆ GRAD-Košarkaši mrkonjićke Mladosti u trećem kolu Prmjer lige BiH pobjedili su Kakanj 78:63.Pobjeda domaćih košarkaša je zaslužena, jer su tokom cijelog meča imali prednost.Gosti su se jedino u 17 minutu meča bili približili na tri poena zasostaka.

 Košarkaši Mladosti minut i po prije kraja utakmice imala su prednost od 20 poena(76:56).Gosti su ubjedljiv poraz ublažili zahvaljujući činjenici da je tada trener domaćih Goran Sladojević u igru uveo četvoricu poletaraca-mladih košarkaša koji imaj prvo nastupa za juniorsku ekipu.

Košarkaši Mlaodsti sjano su otvrili meč i u četvrtom mniutiu imali prdenost od 11 poena razlike(13:2).Tu razliku zadržali su do kraja četvrtine, pa su prvi period igre reješili u svoju korist 29:20.U drugoj četvrtnini nešto bolja igra gostiju, koji su uspijeli da smanje vodstv o Mladosti, pa se na odmor otišlo rezultatom 40:33.

U trećoj četvrtini sjajna partija domaćih košarkaša koji dominraju pod košem i preciznim šutevima rešetaju koš Kaknja.U poslednjih deset minuta utakimice domaći košarkaši ušli su sa prednosti od 15 poena razlike(60:45).I dobrom igrom prernost minut i po krije kraja povećli na 20 poena razlike(76:56).

 Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je igrom i pobjednom svojih košarkaša

 - Poslije neplaniranog poraza u prošlom kolu u Vogošći cijele sedmie smo treniral u grču i nerovozi.Zbog toga smo se pribojavali utakmice sa Kaknjom koji igra jednu atpičnu i čvrstu igru.Međutim, uspijeli smo zasluženo da pobedimo, mada je u nekim periodima utakmice bilo anahrije u našoj igri, naročito u npadu.Ono što je važno dobro smo igrali odbranu i ekipu Kaknja nadskakali i zasluženo pobjedili - rekao je Sladojević.

Trener gostiju Benjanin Šabić razočaran je porazomi igrom svojih košarkaša.

 -Dosta slabo smo ušli u utakmicu.Odmah od početka je bilo jasno da domaći košarkaši više žele pobjedu.Mi smo samo par minuta pokazali svoje prvo lice, što nije bilo dovoljno za pobedu.Košarkaši Mladosti dobro su igrali, sigurno više od tridset minuta dominirali su na parketu i zasluženo pobjedili -  rekao je Šabić.

U domaćem sastavu Gojko Sudžum postigao je 17, a isto toliko poena kod gostiju postigao je Adnen Arslanagić. U narednom kolu Mladost je domaćin eipipi  Slobode iz Tuzle, a Kakanj Sparsima iz Sarajeva.

    (NE)SPORTSKO PONAŠANjE-

Košaršaki Kaknja razočarali su mrkonjićku publiku svoim (ne)sportskim ponašanjem.U meč su ušli sa mnogo negativnog naboja.Igrali su dosta „napaljeno“, nerevozno, prljavo...U  31 minitu Haris Curevac pred svojim košem naprosto je raznio Srđana Milanovića. Sudiji Ivanu Miličeviću niša drugo nije prostalo nego da ga pošalje na hlađenje u svlačioncu.Međutim, očito to nije bilo dobvoljno Curevcu nego je nastavio sa nestašlucima i u svlačionici.

    I na klupi gostiju „sjevalo“ j e na sve strane.Šutirale su se flašice od vode, lupalo po reklamnom panou, reklamama na zidu...Zašto?Košarka je ipak, gospodski sport...Sport za viteško nadmetanje...!Što prije to shvate u Kaknju bolje po njih.Ipak, je to ekipa se velikom reputacijom i sa vrhunskim igračima koji znnaju igrati košarku nez nerovoze i negativnog naboja(?!).

-----------------------------------------------------------------------------------

 


Student 97 : 100 Bosna Royal
Bratunac TRB 73 : 81 Sloboda
Mladost 78 : 63 Kakanj
Spars 74 : 60 Vogošća
Zrinjski 86 : 65 Gradina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Spars 3 3 0 6
2 Sloboda 3 3 0 6
3 Mladost 3 2 1 5
4 Zrinjski 3 1 2 4
5 Kakanj 3 1 2 4
6 Bosna Royal 3 1 2 4
7 Vogošća 3 1 2 4
8 Gradina 3 1 2 4
9 Široki 2 1 1 3
10 Bratunac TRB 2 1 1 3
11 Student 2 0 2 2