Odbojkaši Brazila savladali su u Argentini selekciju Srbije sa 3:1 (25-22, 25-16, 17-25, 25-23) u zadnjem kolu grupne faze Svjetske lige.

Tim Nikole Grbića pobjedom nad Argentinom je obezbjedio plasman na završni turnir u Brazilu, a upravo protiv te selekcije je doživio poraz. Meč je počeo  naizmjeničnim osvajanjem poena, da bi Brazilci sredinom seta otišli na +4, Srbija prilazi na -2, ali olimpijski šampioni stvaraju nedostižnu prednost i vode sa 1:0 u setovima. U drugom setu je išlo mnogo lakše, vodili su sa 19:7 i lagano priveli taj dio igre kraju. Treći set je pripao Srbiji, odlično su igrali Kovačević, Ivović i Luburić i odveli meč u četvrti set koji je bio potpuno izjednačen. Mijenjane u vođstvu, sjajna odbojka i na kraju Brazil dolazi na +3, Srbija brani dvije meč lopte, ali ne i treću.

Najefikasniji na meču bio je Souza sa 19 poena, Satkmap je imao 14, Lukareli 12, a  Maurisio jedan manje, dok je u timu Srbije Ivović osvojio 18, Kovačević 13, Luburić 12, Podraščanin 10. Završni turnir, na kom će Srbija braniti trofej, igraće se od 4. do 9. jula u Koritibi u Brazilu.