Direktor RK Borac, Vladimir Branković, rekao je za Nezavisne novine da je postignut načelni dogovor sa Ratkom Đurkovićem da on i naredne sezone predvodi ekipu Borca.

– Načelno smo sa trenerom Đurkovićem dogovorili nastavak saradnje za sljedeću sezonu, ali ugovor još nije potpisan, kazao je Branković za Nezavisne novine.

Kako je Branković istakao najvjerovatnije će Borac igrati SEHA ligu iduće sezone.

– Razgovarali smo sa čelnicima SEHA lige. Potrebno je da ispunimo neke tehničke zahtjeve, poput prenosa određenog broja utakmica u HD formatu i mislim da to možemo da ispoštujemo. U srijedu idem u Zagreb pa ćemo još razgovarati. Ali, mogli bismo naredne sezone gledati Vardar u Banjaluci.

Borac je odustao od takmičenja u Evropi, iako je po plasmanu u Premijer ligi BiH to zaslužio, a Branković dodaje da je to učinjeno jer bi učešće u tom takmičenju bilo veliko opterećenje.

-Igranje i Kupa EHF bilo bi preopterećenje za naš mladi tim, jer bi uz SEHA ligu i Premijer ligu odigrao blizu 80 utakmica. Ne želimo da ispaštaju prvenstvo i Kup BiH, koji su nam prioriteti. Naredne sezone ćemo pokušati da osvojimo duplu krunu.