Trener Željezničara, Slavko Petrović je istakao da se nada prolasku protiv ekipe Zete, protiv koje će Plavi sa Grbavice igrati u prvom pretkolu Evropske lige.– Mi smo ovdje baš komentarisali već par dana i danas kad smo dobili moguće protivnike, svi smo priželjkivali laganog protivnika gdje bi sigurno ušli u drugo pretkolo. Dobili smo Zetu i nadamo se prolasku, rekao je Petrović za Sport1 i potom dodao da je bilo bolje da je prva utakmica bila u gostima.

– Mislim da bi bilo bolje da smo prvu utakmicu igrali u gostima, ali šta je tu je, ne može se ništa promijeniti. Moramo ući maksimalno ozbiljno da napravimo dobar rezultat.

Trener Plavih sa Grbavice ističe da još uvijek ne zna informacije u vezi narednog protivnika Plavih, ali da se radi o veoma kvalitetnom sastavu.

– Sada u suštini imamo par informacija, dobićemo nekoliko snimaka tako da ćemo analizirati protivnika. Bio sam sa Radnikom dvije godine dole na pripremama, imaju dosta mladih igrača. To je ekipa koja je sa Budućnosti i Mladosti imala po 57 bodova, nije za potcjenjivanje sigurno. Imaju nekoliko jako mladih i kvalitetnih igrača, sigurno ekipa za poštovanje, ali mislim da smo kvalitetniji od njih. Ako na terenu pružimo sto posto, mislim da ćemo proći dalje, završio je Petrović.