XS
SM
MD
LG

Prekid u Šekovićima

Jedna od derbi utakmica 9. kola Regionalne lige RS, grupa "Istok" završena je onako kako se strahovalo u Šekovićima pred početak meča. Favorizovani gosti su došli sa namjerom da osvoje bodove i nastave trku za ulazak u viši rang sa Lokanjom i Guberom, dok su domaći igrače na sve načine želeli da sačuvaju epitet neosvojive tvrđave. Krenulo je odlično po domaći sastav koji je preko svog najboljeg strijelca Siniše Jevtića, već u devetom minutu došao u vođstvo. Rani pogodak kao da je razbudio goste koji su počeli angažovanije da jure rezultat, međutim promjene nije bilo u prvih 45 minuta. Kako su gosti više stezali obruč oko gola Šarčvića sve više je rasla nervoza kod domaćih igrača, koji su sve češće vršili pritisak na sudiju Remetića.


U 73. minutu gosti stižu do izjednačenja preko svog najboljeg igrača Dušana Ćirkovića, odlučni da odbrane taj rezultat do kraja. Kada se očekivao kraj utakmice i podjela bodova kao najrealniji ishod ovog meča, jedan od najmlađih igrača domaćeg sastava Luka Milošević fizički nasrće na glavnog sudiju Maria Remetića, nezadovoljan njegovom odlukom.Usledila je brza reakcija glavnog sudije, koji je uradio ono što drugi nisu smjeli prije njega - odsvirao prekid utakmice u Šekovićima.

Većina ekipa koje su ove godine igrale u Šekovićima imale su primjedbe na ponašanje domaćih igrača te strah službenih lica, ali reakcija nadležnih je izostala. Remetić je uradio ono, za šta  Dalibor Lukić nije imao hrabrosti kada je u prethodnoj utakmici u Šekovićima bio više puta napadan od strane domaćih igrača, te istrpio psovke i prijetnje bez pokazivanja čak i javnih opomena. Ostaje da se vidi  kakva će biti reakcija Saveza na poslednji incident. Da ne bude baš sve tako crno, kako na utakmici protiv Milića, tako i na prethodnim, pobrinuli su se kapiten, trener i najbolji igrač domaćih Dejan Đukanović, kao  i Komesar za bezbjednost Miljan Lošić, koji su pravi sportski radnici kakvi treba da budu u klubovima, ali koji na žalost nisu uspjeli da iskontrolišu ispade pojedinaca. Još veći udarac za domaću ekipu je podatak da je prekid napravio veoma mlad igrač, koji bi trebao da bude uz Sinišu Jevtića i Branislava Popovića budućnost OFK Šekovići, a ne da pravi nepotrebne incidente na utakmicama. Ostaje nada da će, prije svih, pomenuti Đukanović i Lošić, ali i još par iskusnijih igrača uspjeti da konsoliduju ekipu i stvore uslove za normalno odigravanje utakmica u Šekovićima, kako bi se uskoro pojavili novi naslednici Đukanovića, Ivana Ninića, Nevena Markovića, a sa terena sklonili oni koji stvaraju ružnu sliku o ekipi koja je prije par godina bila drugoligaš i gdje je bilo zadovoljstvo gostovati. Ekipa Milića nastavlja borbu za ulazak u viši rang i okreće se narednom protivniku, veoma neugodnoj ekipi Jedinstva iz Roćevića.

Šekovići- Milići 1:1 (1:0) prekid u 91. minutu. Strijelci: 1:0 S.Jevtić (9), 1:1 D.Ćirković (73). Igralište: Gradsko, Šekovići. Gledalaca: 40. Sudija: Mario Remetić (Bijeljina) Pomoćnici: Njegoslav Bošković (Bijeljina), Rade Aćimović (Zvornik) Delegat: Zvjezdan Babić (Bijeljina). Žuti kartoni: D.Milić, Popović (Šekovići) Šalipurević (Milići) 
 
ŠEKOVIĆI: Šalipurević, M.Jevtić, Milošević, D.Milić, Vidaković, Lazić, S.Jevtić, Filipić (od 61. V.Milić), Lukić, Popović, Đukanović. Trener: -.

MILIĆI: Bogičević, Jovanović, Đukanović, Simić (od 23. Mlađenović), Šalipurević, N.Ćirković, Đurić (od 61. Stanišić), D.Ćirković, Ećimović, Todorović, Savić (od 68. Bojanić). Trener: Zoran Majstorović.

OFK Šekovići 0 : 3 Milići
Jedinstvo 2 : 0 Majevica
Guber 3 : 0 Lokanj
Zadrugar 0 : 0 Partizan
Bratstvo 3 : 3 OFK Trnovica
Birač 1 : 5 Podrinje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Podrinje 9 5 3 1 18
2 Milići 8 5 2 1 17
3 Lokanj 8 5 1 2 16
4 Jedinstvo 9 5 1 3 16
5 OFK Trnovica 9 4 2 3 14
6 Guber 8 3 4 1 13
7 OFK Šekovići 9 4 1 4 13
8 Zadrugar 8 3 1 4 10
9 Partizan 8 2 3 3 9
10 Birač 8 3 0 5 9
11 Majevica 8 2 0 6 6
12 Bratstvo 8 0 5 3 5
13 Proleter 8 1 1 6 4