XS
SM
MD
LG

Finale 23. odbojkaškog Kupa RS: Pehar u Brčkom

Odbojka se vratila kući, u svoju kolijevku. Tamo gdje je stvarana lijepa priča, zlatnim slovima ispisivana.

Kulturno-sportski centar, uprkos direktnom prenosu na Radio-televiziji Republike Srske, bio je pun, podsjećao je na neke prohujale i lijepe dane.

Samo da se vrati istorija, a hoće. Jer, modrička odbojkaška mladost nagovijestila je tako nešto. Doduše, nije uspjela stići do 10 trofeja u Kupu Republike Srpske, u ovom trenutku ima boljih od njih.

Međutim, nije sramota izgubiti od tima broj 1 u Srpskoj i u BiH. Mladost je osnovana 2007. godine, a od 2011. žari i pali parketima širom zemlje.

Ipak, u Modriči su do cilja stigli stazom trnja. One modričke mirisne ruže u liku njene odbojkaške djece pokazale su da mogu cvjetati i u oktobru. U prvom i posljednjem setu njegovale su neizvjesnost, drugi period igre bio je njihov cvjetni maj, a u trećoj etapi ponestalo je daha.

Modričani nisu pobijedili, ali nisu ni razočarali.

"U Modriči je viđena odbojkaška poslastica. Oba tima pružila su svoj maksimum. Ponosan sam na našu ekipu i svoje saigrače.  Brčacima, našim sportskim prijateljima, čestitke od srca. Ogromna je budućnost pred odbojkom Modriče. Dobro guramo u Prvoj ligi Republike Srpske i pružaju se lijepe šanse da se vratimo u Premijer ligu BiH. I finale Kupa RS pokazuje da radimo dobro i da posljednji rezultati nisu slučajnost. Navijači su naš ponos i silna podrška. Oni znaju da smo na dobrom putu, a s njima idemo u nova ostvarenja", rekao je Branislav Brestovac, kapiten i primač Modriča Optime.

Predsjednik kluba domaćina, Vid Blagojević, uručio je vrijedno priznanje tehničaru Mladosti, Žarku Kisiću, kao najboljem odbojkašu 23. finala Kupa Republike Srpske.

"Puno je srce. Svako finale je posebno. Modriča ima sjajne momke, atmosfera ovdje ponovo veličanstvena kao onda kada sam ja bio mladić i ovdje nastupao. Drago mi je da smo pobijedili, ali Modriča je pružila žilav otpor i nije nam bilo lako. Trofej je najteže odbraniti nego osvojiti. Dođe do oscilacija. Ipak, gledaoci su mogli da uživaju. Modriča i Mladost pružili su im mnogo toga", rekao je Kisić.

SAVIĆ
Kolika je važnost domaćinstva finala, shvatili su i u opštinskoj administraciji, pa je zamjenik načelnika Modriče, Nikola Savić, na završnom ceremonijalu podijelio medalje odbojkašima i trenerima Mladosti. Pehar kapitenu pobjednika Saši Zimonjiću uručio je Milutin Popović, predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Branko Mišić je trener najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini. Nije lako biti najuspješniji.

"Osjećanja su izmiješana jer Modriča je mlaka ekipa i slabiji su od nas, a protiv nas su odigrali vrhunski. Iskoristili su svaki naš pad i opuštanje. Domaćin je bio vrhunski organizator. Priredili smo sportskoj javnosti u Srpskoj istinski praznik odbojke. Modriča nedostaje Premijer ligi BiH. Želim Modriči od srca da zadrži nekoliko sezona ovu djecu na okupu, da se vrate u Premijer ligu BiH. Njima je tamo mjesto, Modriči to treba", rekao je Mišić.

Vid Blagojević, predsjednik Modriče Optima, potajno se nadao u rezultatsko čudo. U čuda ko ne vjeruje, ona mu se i ne događaju.

"Znao sam sve vrijednosti i prednosti protivnika, ali sam vjerovao u našu mladost. Ovo je bogastvo Modriče. Ova djeca igraju super dobro. Imali su podršku značajnog broja sugrađana. Nisu u želji sagorjeli, nisu se obrukali, sve su zadivili i najavili blistavu budućnost modričke odbojke. Oni su, već sada, ponos našeg grada. Modriča je s njima i sa trenerom Lazom Cvijićem bogatija. Republika Srpska je ovim finalom i trijumfom Mladosti još sadržajnija. Svi smo na dobitku subotnje večeri", izjavio je Blagojević.

"Igra na mreži" potpuno je trijumfovala!

MODRIČA OPTIMA - MLADOST 1:3 (20:25, 25:20, 7:25, 22:25)

Dvorana: KSC u Modriči.
Gledalaca: 1.200.
Sudije: Slaviša Kuzmanović (Banjaluka), Dragan Gutalj (Pale).
Delegat - kontrolor OS RS: Željko Kerović (Lopare).

MODRIČA OPTIMA: Boj. Gavrić, Bencun, Nedić, Cvijić, Vuković, Đurić, Bor. Gavrić, Popović, Brestovac, Borojević, Novaković, Božić. Trener: Lazo Cvijić.

MLADOST: Čendić, Janjić, Kešerović, Glišić, Popović, Zimonjić, Kisić, Gajić, Čolo, Divljan, Bijelović, Lukić. Trener: Branko Mišić.


Majevica 1 : 3 Ljubinje
Crvena zvijezda 2 : 3 Tempo
Drina 1 : 3 Gradiška
Modriča Optima 3 : 1 Jahorina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Modriča Optima 14 13 1 37
2 Ljubinje 14 9 5 32
3 Gradiška 14 9 5 26
4 Jahorina 14 8 6 24
5 Drina 14 7 7 21
6 Tempo 14 7 7 18
7 Crvena zvijezda 14 3 11 10
8 Majevica 14 0 14 0