XS
SM
MD
LG

Ristić stvara buduće zvijezde fudbala

Malo je trenera mlađe plejade koji se mogu pohvaliti uspjesima na ''zelenom terenu'' i van njega. Goran Ristić (34), jedan je od izdanaka modernog shvatanja najljepše sporedne stvari na svijetu.

Nakon okončane uspješne fudbalske karijere obrao se u trenerskim vodama, gdje kroz rad bilježi zapažene rezultate.

Goran Ristić

- Nakon okončane fudbalske karijere odlučio sam se baviti trenerskim poslom. Višu trenersku školu završio sam u Novom Sadu, gdje sam stekao UEFA ’’B’’ licencu. Za razliku od fudbalske karijere u svojstvu igrača, daleko je veća odgovornost trenera, malo to od igrača zna, čak ni ja nisam svjestan nekih stvari dok sam aktivno igrao fudbal, sada mnoge stvari posmatram iz drugog ugla - priča trener Zvijezde iz Gradačca, Goran Ristić.

Najbolji mladi trener na području opštine Šamac u 2008. godini, sa školom fudbala osvojio je mnogobrojne turnire. Dobio je poziv gradačačke Zvijezde 2014. godine da preuzme kadete, nakon čega u prvoj sezoni osvaja Premijer ligu BiH sa 43 boda, što je najveći uspjeh u istoriji Zvijezde u rangu kadeta.
 
- Bila mi je to godina za pamćenje, jer smo osvojili prvu poziciju u izuzetno teškoj konkurenciji. Malo ko od nas u klubu je vjerovao u ovaj uspjeh, ali na kraju nismo ni sami bili svjesni koliko smo posla uradili na edukovanju igračkog kadra. Razigravali za prvaka sa Gradinom iz Srebrenika, pobijedili ih i plasirali se na završni turnir za prvaka BiH koji se održavao u Livnu. U polufinalu smo dobili domaćina Livno sa 2:0, da bi u finalu izgubili od Iskre iz Bugojno sa 1:0. U ovoj sezoni sa kadetima se nalazim na prvoj poziciji, a iza nas je Sloga iz Doboja sa dva boda u zaostatku. Vjerujem u ovaj tim koji ima veliki potencijal da se na kraju takmičarske sezone radujemo, onako kako nam dolikuje - ističe trener gradačačke zvijezde, Goran Ristić.

Mnogi prvotimci koji žare i pale u Prvoj ligi RS, Premijer ligi BiH, te Jelen super ligom Srbije, svoju fudbalsku afirmaciju stekli su upravo pod dirigentskom palicom Gorana Ristića.

-Trenirao sam igrače poput Besima Šerbečića koji sa uspjehom igra u Radniku iz Bijeljine, zatim Savu Đokića koji je u beogradskom Radu, Zorana Blagojevića i Miladina Pijunovića koji su karijeru nastavili u Sarajevu, Jovo Lukić brani boje dobojske Sloge, a Đorđe Pantelić je otišao u Bijeljinu gdje nastupa za Zvijezdu 09, Etno selo Stanišići. Svi ovi igrači potvrdili su kvalitetan i predan rad, pa su i veliki timovi bacili oko na igrače koji su izdanci naše škole – sa ponosom tvrdi na kraju razgovora trener Goran Ristić.

Tokom igračke karijere Goran Ristić je nastupao za Jedinstvo iz Brčkog, Mladost iz Lončara, a trenersku karijeru je započeo u Crvenoj Zvijezdi iz Obudovca, gdje se u svojstvu trenera zadržao punih šest godina od 2008-14. godine, da bi u takmičarskoj 2014/15, preuzeo kadete Zvijezde iz Gradačca sa kojom bilježi uspjehe.