XS
SM
MD
LG

Klubovi iz Bijeljine nemaju gdje da treniraju

Dolaskom nove godine stigli su i novi problemi za klubove sa područja Bijeljine koji rade i treniraju u sportskim dvoranama.

Naime, od početka godine košarkaški klubovi Građanski i Radnik, te muški i ženski odbojkaški klub Radnik nemaju prostor za treniranje jer je gradska dvorana Gimnazije "Filip Višnjić" izdata za organizovanje zimske lige u malom fudbalu, koja je prevashodno komercijalnog sadržaja, i neće biti slobodna do 18. januara. Druga dvorana koja pogoduje za rad ova četiri kluba, prostor u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", nema grijanje od prvih niskih temperatura.

Istina, prostor Sokolskog doma donekle se zagrijava, ali je neuslovan za treninge, a nijedna ekipa nema mogućnost ulaska u dvoranu "Knez Ivo od Semberije" jer je do kraja ove školske godine iznajmljena klubovima koji imaju škole košarke i odbojke.

"Od 3. januara do danas obavili smo tri treninga u dvorani, a ostalo smo improvizovali radom u teretani i treninzima napolju. Veoma niske temperature koje su posljednjih dana zahvatile naše područje onemogućile su održavanje trenažnog procesa napolju. Zbog velike hladnoće nismo ušli u salu OŠ 'Vuk Karadžić' jer sala nema grijanje zbog kvara na toplovodnoj mreži, dok je sala Gimnazije 'Filip Višnjić', gdje inače treniramo, zauzeta", rekao je kapiten odbojkaša Radnika Vladimir Milićević.

Niko ne garantuje ni kada će biti završena zimska liga u malom fudbalu da bi dvorana u Račanskoj mogla da bude u upotrebi, ali su i iz ove sale najavili da nemaju dovoljne količine uglja, tako da je neizvjesno grijanje u narednom periodu.

TAKMIČENJA
Takmičenje u odbojkaškoj Premijer ligi BiH počinje idućeg vikenda, dok je prošlog nastavljen šampionat u košarci, ali je jedini predstavnik iz Bijeljine u Ligi 10 BiH Građanski sinoć gostovao Sparsima u Sarajevu.