XS
SM
MD
LG

Aleksić donio pehar Mladosti Nisam se bojao odgovornost

Grad - Ekipa Mladosti slavi Đorđa Aleksića, koji je dvojkom na 22 sekunde prije kraja donio prednost svom timu (71:70) protiv Leotara i omogućio da pehar Kupa Republike Srpske ostane u Mrkonjić Gradu.

Imali su Trebinjci veliku priliku da u preostalom vremenu dođu do trijumfa, ali Bojan Pelkić nije bio precizan i veliko slavlje oko 1.300 gledalaca u dvorani moglo je da počne.

"Prezadovoljan sam i presrećan nakon što smo drugi put osvojili trofej Kupa. Mnogo smo se borili sa Leotarom, igrali koš za koš i nije ih bilo lako dobiti drugi put u samo desetak dana. Nisam se bojao da preuzmem odgovornost u posljednjem napadu i pogodio sam, a zatim smo uspjeli da se odbranimo. Veliku podršku i vjetar u leđa davala nam je publika, koja je u velikom broju ispunila dvoranu, što se odavno nije desilo", rekao je Aleksić.

Trener pobjedničke ekipe Goran Sladojević donio je jedina dva trofeja u Kupu svom timu.

"Bili smo pod pritiskom pred ovu utakmicu jer je teško dobiti jednu ekipu dva puta u samo desetak dana. Leotar je došao bez plejmejkera Stefana Feketea i mislili smo da će nam biti lakše, ali nije bilo. U prvom poluvremenu smo dosta promašivali, dok je u drugom bila rezultatska klackalica. Posljednji napad smo odlučili da branimo i odlično je ispalo. Na tajm autu sam rekao svojim košarkašima da ne prave faul, da ćemo se braniti, jer nisam vidio igrača kod Leotara koji može da im donese pobjedu", rekao je Sladojević.

Njegov kolega na drugoj strani Radoslav Ivanković je kazao da su dali sve od sebe.

"Bili smo oslabljeni neigranjem Feketea, dok je Vladimir Aleksić imao temperaturu pa nam je to zadavalo probleme. Pelkić nije imao sreće na kraju, ali mislim da smo utakmicu izgubili u napadu prije toga kada je Ninković promašio zicer. Da smo tada poentirali, sigurno bismo slavili, što ne bi bilo nezasluženo", istakao je Ivanković.

Domaćin završnog turnira Kupa BiH još nije određen, a na njemu će igrati Igokea, Mladost, Bosna Rojal i Zrinjski, koji je u finalu Kupa Herceg-Bosne bio bolji od gradskog rivala Studenta sa 84:57.

NAJBOLJI
Đorđe Aleksić ponio je titulu najboljeg sportiste opštine Mrkonjić Grad za 2016. godinu, dok je drugo mjesto pripalo fudbaleru Slobode Ognjenu Topiću, a treće odbojkašici Balkane MP Lani Lazendić. Najuspješnijim sportskim kolektivom proglašena je košarkaška ekipa Mladosti. Za najperspektivnije mlade sportiste proglašeni su Dejana Miletić (ŽOK Balkana MP) i Branislav Kokeza FK Sloboda. Nagrađeni su i istaknuti sportski radnici Nedžad Omerspahić, Slavko Ćirković, Nikola Vulić, te posthumno Živko Dević i Nezir Vojniković.


18 .kolo Prvenstvo BiH
Kakanj 89 : 71 Spars
Mladost 66 : 86 Royal Bosna
Zrinjski 97 : 82 Građanski
Široki 83 : 75 Leotar Swisslion
Bošnjak 65 : 76 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Royal Bosna 18 14 4 32
2 Sloboda 18 12 6 30
3 Zrinjski 18 11 7 29
4 Spars 18 11 7 29
5 Kakanj 18 10 8 28
6 Leotar Swisslion 18 7 11 25
7 Široki 18 7 11 25
8 Građanski 18 7 11 25
9 Bošnjak 18 6 12 24
10 Mladost 18 5 13 23