XS
SM
MD
LG

OK Modriča osmi put šampion Srpske!

Odbojkaši Modriče su po osmi put postali prvaci Republike Srpske, vrativši se u Premijer ligu BiH gdje su nekada bili neprikosnoveni. Modričani su u finalu pobijedili Gradišku sa 3:0, po setovima 25:18, 25:19, 25:13. U prvom meču u Gradišci bilo je 3:2 za ekipu iz Modriče.

Pred nešto više od 1.000 gledalaca, Modričani su dominirali tokom čitave finalne utakmice i pitanje pobjednika nije dolazilo u neizvjesnost. Modrička odbojkaška mladost igrala je sa lakoćom, lepršavo, pa su brojni gledaoci prosto uživali na tribinama.

Pehar za nove premijerligaše

"Veoma pozitivni utisci. Zasluženo se vraćamo u Premijer ligu BiH. U čitavoj sezoni imali smo samo jedan poraz. Svi u klubu moraju biti zadovoljni. Najmlađa ekipa u BiH. Prosjek je ispod 17 godina. Idemo pripremati tim za nove izazove", rekao je trener Lazo Cvijić.

Trener Gradiške, Rajko Lajić, rekao je da je pehar zasluženo stigao u Modriču.

"Modriča je naš najbolji tim, pokazali su to kroz sve utakmice. Šampionat je imao svoj kvalitet. Pružili smo dobru partiju u prvom meču, ovdje u revanšu nismo imali snage za nešto više. Odbojka se vraća u Modriču i drago mi je zbog toga, a svom timu čestitam ulazak u finale gdje smo poraženi od boljeg", rekao je Lajić.

Branko Brestovac "kvari" prosjek godina u novom premijerligašu. Kapiten je, istinski predvodnik šampionske generacije.

"Predivan trenutak za sve nas. Ponovo osvojena titula, ponovo puna modrička sportska dvorana. Dragan Blagojević i ja smo stariji, a svi drugi su ispod 17 godina. Veliki trud i valjan rad je donio rezultat. Imamo još da radimo, biće sve dobro", poručio je Brestovac.

Puna modrička dvorana

Pobjednički pehar kapitenu Modriče uručila je Slavica Slatinac, predsjednik Nadzornog odbora Odbojkaškog saveza RS.

"Čestitam Modričanima na masovnosti, na podršci svojoj omladini. Modriča je uvijek bila grad odbojke. Nakon 13 godina ponovo su šampioni RS, drago mi je da su uspješni i zaslužili su ovo slavlje", rekla je Slatinac.

Bez privrednika i ulaganja u sport - sporta ne bi ni bilo! Modričku mladost podržava Ilija Jevtić, odnosno fabrika za proizvodnju obuće "Alfa".

"Ovu veče treba doživjeti. Sve što sam planirao i prognozirao se i ostvarilo. Modrička odbojkaška mladost doguraće visoko i daleko, a ja ću im pružati punu podršku. Uvjeren sam da će ovaj sport Modriče biti tamo gdje je bio nekada", poručio je Jevtić.

Subotnje veče ispunjeno pjesmom i šampanjcem brzo je prešlo u noć, usmjerivši se ka nedjeljnoj zori.

Samo posebni trenuci se najduže pamte...

MODRIČA - GRADIŠKA 3:0
/25:18, 25:19, 25:13/

Dvorana: Kulturno-sportski centar u Modriči.
Gledalaca: 1.000.
Sudije: Nikola Kozić (Ljubinje) i Kristina Pantelić-Babić (Banjaluka).
Delegat OS RS: Branimir Bošnjak (Prnjavor).

MODRIČA: Đurić, Blagojević, Bencun, Cvijić, Borojević, Brestovac, Popović, Novaković, Gavrić, Nedić, Vuković, Božić. Trener: Lazo Cvijić.

GRADIŠKA: Sančanin, Kravljača, Radenović, Makivić, Stijaković, Miodragović, Stojnić, Danilović. Trener: Rajko Lajić.


Majevica 1 : 3 Ljubinje
Crvena zvijezda 2 : 3 Tempo
Drina 1 : 3 Gradiška
Modriča Optima 3 : 1 Jahorina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Modriča Optima 14 13 1 37
2 Ljubinje 14 9 5 32
3 Gradiška 14 9 5 26
4 Jahorina 14 8 6 24
5 Drina 14 7 7 21
6 Tempo 14 7 7 18
7 Crvena zvijezda 14 3 11 10
8 Majevica 14 0 14 0