XS
SM
MD
LG

Šampioni iz Modriče kod načelnika Krekića!

U godini kada je OK Modriča obilježio pola vijeka postojanja, ovaj kolektiv je osmi put postao šampion Republike Srpske, izborivši pravo nastupa u Premijer ligi BiH.

Modričani su prvi osvojili "elitu" BiH, nakon reorganizacije ovog loptaškog sporta u dejtonskoj tvorevini.

Posljednji uspjesi modričkih odbojkaša bili su povod da Mladen Krekić, načelnik Modriče, organizuje prijem u svom kabinetu.

"Bio je ovo prijem za 12 veličanstvenih! Ja ih tako i doživljavam. Osim Branka Brestovca i Dragana Blagojevića, sve su to golobradi mladići. Obećali su prvo mjesto i to su ostvarili. Znam da im nije bilo lako, konkurencija je bila jaka. Uspjeli su i ovaj sport se na pravi način vraća kući. Odbojka je proslavila ime Modriče. Ovaj klub je bio šampion SFR Jugoslavije 1979. godine. Taj renome čuvaju nove generacije. Odbojka je imala brojne izazove, ali najvažnije je da je preživjela krizu. Lopta jeste okrugla, ona će donijeti i radosti i tugovanja kod pobjeda ili poraza, ali ovdje je važno trajanje. Na istim talasnim dužinama smo, tako će biti i u narednom periodu", rekao je Krekić.

Zastao je, pogledao je ka peharu koji sjaji bojom pobjednika. Riječi su same tekle dalje.

"Bili smo uz ovaj klub, bićemo i dalje. Ovaj novac kojim smo nagradili šampione je znak zahvalnosti za afirmaciju Modriče kroz svoje pobjede. Hoćemo da primijetimo sve dobre rezultate kroz sve sfere života. Razgovaraćemo sa privrednicima, pojedincima, kolektivima. Imaju razloga da podrže modričke sportiste", poručio je Mladen Krekić, kome je majicu šampiona uručio Vid Blagojević, predsjednik kluba.

A kapiten, Branko Brestovac, istinski je predvodnik novog, mladog talasa modričkih odbojkaša. Njihov je kapiten, vođa, profesor, pedagog...

"Druženje kod našeg načelnika godilo je, bilo je prijatno. Hvala našoj lokalnoj zajednici i Mladenu Krekiću što su bili uz nas u čitavoj sezoni, ali i uz naš klub kada je prijetilo i gašenje prije nekoliko godina. Obećali smo maksimalno zalaganje, veliki trud, vrijedan rad. To će donijeti rezultate. Modrička mladost će donijeti nova slavlja i radovanja", kaže Brestovac.

Jovan Novaković kapiten je juniorske ekipe Modriče koja je šampion Bosne i Hercegovine. Kaže, grb uspješnih nije lako nositi na grudima, ali jeste časno.

"Teško je nositi grb kluba koji je uspješan do te mjere, ali jeste bilo časno ići stazom svojih prethodnika. Valja nastaviti sa radom, prolićemo znoj, ali rezultat će doći. I obaveza i čast je biti dijelom uspješne porodice. Treba nastaviti uspješan put kroz Premijer ligu BiH. I juniorska selekcija treba da ponovi uspjeh od lane, da ponovo budemo šampioni BiH. Jurišamo ka tom cilju", rekao je Novaković.

Novi juriš pobjednika...


Majevica 1 : 3 Ljubinje
Crvena zvijezda 2 : 3 Tempo
Drina 1 : 3 Gradiška
Modriča Optima 3 : 1 Jahorina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Modriča Optima 14 13 1 37
2 Ljubinje 14 9 5 32
3 Gradiška 14 9 5 26
4 Jahorina 14 8 6 24
5 Drina 14 7 7 21
6 Tempo 14 7 7 18
7 Crvena zvijezda 14 3 11 10
8 Majevica 14 0 14 0