XS
SM
MD
LG

Završen turnir u odbojci na pijesku "Derventa Open 2017"

Završen je tradicionalni turnir u odbojci na pijesku „Derventa Open 2017“  koji se već 18 godina  igra u Derventi, gdje je učešće uzelo 17 ekipa, šest kod djevojaka i 11 kod muškaraca.

Foto: RadioDerventa.com

Pobjednici u ženskoj kategoriji bio je par Tamara Đapa i Ljubica Šarkanović, koje su u finalu savladale derventski par Savić-Živković, dok su treće mjesto osvojile Savić-Vujinić iz Banjaluke.

“Ove godine i nije bilo toliko teško, jer nije bilo mnogo ekipa. Volim doći u Derventu, najbolje je druženje i igra se dobra odbojka, te se sa zadovoljstvom vratimo opet”, kazala je jedna od pobjednica kod djevojaka, Tamara Đapa.

Drugu godinu zaredom turnir su osvojili braća Luka i Nenad Šormaz, koji su u finalu sa 2:0 bili bolji od para Lajić-Miodragović iz Gradiške, dok su treći bili Ćendić-Omerbašić.

“Ovdje dolazimo već pet godina, a prošle godine smo osvojili turnir, te smo sa istim ciljem došli i ove godine. Turnir je bio jak, za nijansu slabiji nego prošle godine zbog manje ekipa”, rekao je jedan od pobjednika u muškoj konkureniciji, Nenad Šormaz.

Organizator turnira i predsjednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba “Derventa” Đorđo Tutnjević, rekao je da uspješno već 18 godina organizuju ovaj turnir i da je jedan od najstarijih turnira u BiH.

“Turnir je bio izuzetno kvalitetan, jer ovo što smo gledali dva dana to je što BiH ima u odbojci na pijesku. Neke djevojke su izostale zbog svog rasporeda, ali ipak bilo je dobrih mečeva. Ove godine turnir se nije bodovao za Prevenstvo BiH, jer nismo bili u mogućnosti da prikupimo dovoljno finansijskih sredstava da budemo kategorizovani. Ipak, da smo sa ovim sredstvima kategorizovali turnir, morali bi igrati samo jednu kategoriju što nismo htjeli”, kazao je Tutnjević.

Organizator je dodao da nisu htjeli odustati od svoje tradicije, jer konstantno igraju dvije kategorije u Derventi, te dodao da su braća Šormaz najjači pjeskaši u BiH.

Fotografije sa “Derventa Open 2017” možete pogledati OVDJE.