XS
SM
MD
LG

Ganci čekirali vizu za Derventu

Fudbalskoj akademiji Avenue iz Akre glavnog grada Gane, o čemu smo već pisali, odobrena je za viza za dolazak u BiH, gdje će u Derventi odraditi petnaestodnevne pripreme.

Povodom dolaska ove akademiji, veliki broj mendžerskih agencija, te menadžera raznih klubova iz regiona najavili su svoj dolazak u grad na Ukrini, kako bi na djelu vidjeli talente sa  crnog kontinenta.

“Sve ide planiranom dinamikom, a viza je odobrena i dolazak u Derventu planiran je 8. jula. Preostalo još dio novca da uplate i sve je spremno za dolazak. Podsejćam da će od ovoga naš klub profitirati i da će u kasi ostati oko 20.000 maraka. Treba dodati da će i cijela privreda da profitira, jer će ti momci 15 dana boraviti u našem gradu”, kazao je za Radio Derventa član Upravnog odbora Tekstilca, Davor Pijetlović.

Tokom priprema u Derventi, planirano je da Ganci odigraju oko šest prijateljskih utakmica sa klubovima iz BiH i RS, kako bi se što bolje predstavili i pokazali svoje umijeće sa loptom.

Uprava kluba sa Ukrine ima namjeru i da zadrži jednog ili više igrača, koji se dobro pokažu i od kojih  će u budućnosti  ostvariti dodatni profit. Sigurno da će biti teško zadržati najbolje, jer mnogi će pokušati odvesti ih u jače klubove i drugu zemlju.

U slučaju da Dervenćani zadrže nekog fudbalera, biće to prvi put u u fudbalskoj istoriji Dervente koja traje od 1919. godine, da Afrikanac obuče plavi dres popularnih “krojača".

Afrička ekspedicija iz Akre broji  32 igrača i šest članova stručnog štaba, a u Derventu dolaze u saradnji sa jednim menadžerom iz Zagreba koji je porijeklom iz ovog posavskog grada.