XS
SM
MD
LG
24.06.2017 Đ. Malešević

Igokea šampion

Juniori Igokee novi su juniorski šampioni Bosne i Hercegovine. Oni su danas u finalnom susretu završnog turnira savladali ekipu Koša, rezultatom 69-62.

Utakmica je počela sa dosta promašaja sa obje strane i igralo se tvrdo prvih par minuta. Nakon toga Koš pravi seriju i nakon prvih deset minuta bilo je 24-15 za Koš. U drugoj dionici se igralo u serijama. Koš je u par navrata odlazio i na dvocifrenu prednost ali se Igokea vraćala. Na poluvremenu je bilo i dalje +9 za Koš. Treba reći da je u ovom periodu bilo dosta diskutabilnih odluka sudija, koje su u velikoj mjeri išle na štetu Igokee.

Međutim, u nastavku totalno druga priča. Igokea je zaigrala mnogo bolje u defanzivi i polako se vraćala iz minusa. Pred kraj trećeg perioda poveli su Igosi sa 51-49 ali je ipak Koš bolje finiširao ovu dionicu i zadržali su minimalnu prednost. U poslednjoj dionici Igokea je pokazala šampionski karakter. Kada je bilo najteže, odigrali su najbolje. Serijom 12-2 dolaze do preokreta i velike prednosti, koju su bez većih problema sačuvali do kraja. Na kraju je Igokea slavila rezultatom 69-62 i osvojila titulu.

Statistički su ekipe bile dosta izjednačene. I jedni i drugi su loše šutirali iz igre. Igokea je imala 37% šuta a Koš samo 29%. Koš je imao osam skokova više ali i pet izgubljenih lopti više. Igokea je dobro trčala i imala je 25 poena iz kontri, što je jeddan od najvećih razloga trijumfa Igosa.

Igokeu je do titule predvodio Ilić sa 21 poenom i 12 skokova, dok je Janković imao 17 poena. Koš je predvodio Mirković sa 15 poena i 12 skokova, dok je Alikadić dodao 14 poena.