XS
SM
MD
LG

Dervenćanin Saša Puljizović novi igrač Metaloplastike

Rukometni globtroter Saša Puljizović iz Dervente, završio je svoju epizodu u Rumuniji i nova stanica u njegovoj karijeri je Metaloplastika  iz Šabca.

Dervenćanin iza sebe ima individualno dobru sezonu, ali je njemu i Sučeavi za dlaku izbjegao plasman u plej-of rumunskog šampionata.

„Iza mene je jedna veoma duga sezona, turbulentna, ali veoma uspješne na kraju  kako na timskom tako i na individualnom planu. Igranje u Rumuniji  otvorilo mi je vrata na rukometnoj mapi, te su mnogi klubovi mogli da vide moje partije u jednoj od kvalitetnijih rukometnih liga. Odlazak u najveći rang takmičenja u Rumuniji, na kraju se ispostavio kao fantastičan potez“, rekao je Puljizović.

Tokom sezone u Rumuniji, nekoliko puta smo pisali o Puljizovići i njegovim igrama, te problemima  u kojima se klub bio našao.

„Moj boravak u Sučeavi  je tokom cijele godine praćen finansijskim problemima, koji su se na kraju uspjeli donekle popraviti. Međutim, uslovi koji su mi ponuđeni u novom ugovoru nisu me zadovoljili, tako da sam odlučio da svoju karijeru nastavim na drugom klubu“, ističe Puljizović.

Dervenćanin je tokom svog boravka u Sučeavi imao veliku podršku navijača, te je postao jedan od miljenika publike ovog prvoligaša.

„Sigurno da imponuje kada imate veliku podršku publike, što je jedna velika satisfakcija i priznanje  svakom igraču. Ovim putem reći su samo jedno veliko hvala“, kaže Puljizović.

Nakon što je odlučio da se raziđe sa Rumunima, nije bio u problemu  gdje dalje, jer na stolu je imao više ponuda. Ipak, istorija Metaloplastike, blizina kuće od koje će biti udaljen na oko dva sata vožnje, prevagnula su na Superligu Srbije.

„Pred sami kraj sezone i sada kada sam kući na odmoru u rodnoj Derventi, dobio sam pozive mnogih klubova, iz Austrije , Turske , Islanda, Makedonije, te nekih klubova iz Rumunije, ali jedan poziv se nekako izdvajao. To je bio poziv Vladana Jordovića, novog trenera Metaloplastike, kluba sa najvećom tradicijom na našim prostorima“, priča Saša.

Jordović i Puljizović već su surađivali, kada je Dervenćanin igrao u Jugoviću iz Kaća. Ovaj profesinonalac iz Dervente ističe da se brzo dogovorio sa ljudima iz Metaloplastike, jer kada je čuo ulogu koju će imati u timu, te da će biti jedan od nosioca igre u narednoj sezoni, nije se dvoumio.

„Takođe, pored svih stvari koju su presudile da dođem u Metaloplastiku i ambicije kluba za narednu sezonu se podudaraju sa mojim, te će to biti još jedan motiv više. Drago mi je da ću biti još jedan   Dervenćanin, koji će nositi dres kluba iz Šapca i siguran sam da ću ispuniti zahtjeve trenera, te  da će ovaj potez biti veliki korak u mojoj karijeri“, dodao je Puljizović.

Kada se uzme u obzir činjenica da je od 15 godine izvan Dervente, neće biti u problemu da se privikne na novu sredinu i da pokaže sav svoj kvalitet, te pomogne Šapčanima u narednoj sezoni.  Sigurno da je ovo veliki izazov, jer će raditi sa Jordovićem, koji je bio pomoćnik u reprezenataciji Srbije, sa kojom ima srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu.

Nova ekipa ovog Dervenćanina prethodnu sezonu okončala je u plej-outu Super lige Srbije, gdje su na deset utakmica upisali devet pobjeda, a u prethodnoj sezoni bili su i učesnici prvog kruga EHF kupa.