XS
SM
MD
LG

Danas trening Jahorine

Pripremnim treninzima i službenim mjerenjem vremena, danas je na Јahorini počela dvodnevna brdska auto-trka "Nagrada Istočnog Sarajeva 2017". Organizator trke Mirko Gerh izjavio je Srni da je ovo prva trka koja se u ovogodišnjem kalendaru vozi za Prvenstvo Republike Srpske i četvrta u Šampionatu BiH, ali da je ujedno i prva koja se održava u BiH, pošto su prethodne tri vožene u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Gerh je rekao da će trke biti vožene u Banjaluci, Cazinu i Vlasenici, te da je Sportski auto-moto savez BiH, koji je generalni organizator svih ovih takmičenja, za ovu sezonu planirao sedam trka.

"Danas je predviđen trening, posle koga će biti obavljeno i službeno mjerenje vremena, kako bu sutra u 12.00 časova i zvanično počela trka za `Nagradu Istočnog Sarajeva`", pojasnio je Gerh.

On je istakao da bi u ovom događaju trebalo da učestvuje 30 do 40 vozača, koji će biti raspoređeni u sedam klasa, u zavisnosti od zapremine motora.

Prema njegovim riječima, trka će se voziti na stazi koja se prostire od Poljica do Dvorišta na Јahorini, koja je duga tri kilometra.

Organizator brdske auto-trke "Nagrada Istočnog Sarajeva 2017" je Auto-moto karting klub "Auto četiri puta četiri klub" iz Istočnog Sarajeva.

Organizatori napominju da će put Pale-Јahorina biti zatvoren za saobraćaj danas i sutra od 9.00 do 16.00 časova, te da će se saobraćaj odvijati alternativnim pravcem Pale-Podgrab-Kadino vrelo-Јahorina.