XS
SM
MD
LG
13.06.2017 Slaviša Vukašinović

Rogatički poletarci bronzani

Ekspedicija od dvadesetak mladih košarkaša pionirskih i juniorskih pogona Košarkaškog kluba Rogatica učestvovalo je na Međunarodnom turniru u francuskom gradiću Venelsu, nedaleko od Marselja . Na ovoj prestižnoj sportskoj manifestaciji koja se odvija pod pokroviteljstvom FIBE učestvovalo je preko 120 ekipa,  u različitim starosnim kategorijama. Na kraju su mladi Rogatičani postigli izuzetno zapažen uspeh. Pioniri KK Rogatica su zauzeli visoko treće mesto i okitili se bronzanom medaljom , dok su juniori na kraju zauzeli peto mesto. Trener rogatičkih poletaraca Rajko Kojić je istakao da rezultat dobija još više na važnosti jer je postignut u veoma jakoj konkurenciji.

-Pioniri su bili u grupi sa mladim košarkašima iz Italije,Njemačke i Švajcarske kao i domaćom ekipom iz Francuske.Ostvarili smo učinak od četiri pobede, a jedan susret smo izgubili. Bilo je to dovoljno da se naš mladi sastav okiti bronzanom medaljom i potvrdi da se radi o veoma nadarenoj i talentovanoj generaciji .Ne treba zanemariti ni osvajanje petog mesta juniora koje je takođe osvojeno među izuzetno jakim ekipama.Juniori su ostvarili četiri pobede i dva poraza ,  istakao je Kojić.

rogatica-kk1

Organizacija ovog turnira ja bila na veoma visokom nivou ,mladi košarkaši su osim takmičarskog dela imali priliku i da se upoznaju sa turističkim i istorijskom znamenitostima ovog dela Francuske.

-Naši ljubazni domaćini su se trudili da nam ukažu pažnju u svakom trenurtku našeg boravka .Posetli smo Marselj i čuvenu luku ,razgledali znamenitosti ovog predivnog grada .Na kraju treba istaći da smo već dobili poziv da ponovo uzmemo učešće na ovom prestižnom turniru i nadamo se da ćemo i iduće godine osvetlati obraz i vratiti se iz Venelsea uzdignuta čela, zaključio je Rajko Kojić trener mladih rogatičkih košarkaša