XS
SM
MD
LG

Turci noževima na Grke

Najmanje pet osoba je povređeno u sukobu turskih i grčkih navijača u centru Istanbulu.Grčka agencija ANA je javila da su povređena peto rica navijača košarkaškog tima Olimpijakos i da su četiri osobe privedene. Sukobi su izbili na Trgu Taksim, na dan početka fajnal-fora Evro lige.

Uvertira fajnl-fora Evrolige u Istanbulu nije prijatna. Nekoliko sati pred početak prvog polufinalnog meča između Olimpijakosa i moskovskog CSKA došlo je do masovne tuče, posle koje je pet navijača pirejskog hospitalizovano.

 Još uvek nije precizirano s kim su navijači Olimpijakosa bili u sukobu, pošto se u lokalnim medijima spekuliše da su u napadu učestvovali simpatizeri Fenerbahčea ili Bešiktaša, koji čak ni ne nastupa na završnici elitnog takmičenja. U tuči su korišćeni noževi i pirotehnička sredstva, i prema informacijama koje dolaze iz Turske nema smrtnih slučajeva, kao što se dogodilo pre skoro tri godine, kada je nastradao navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

Podsetimo, u novembru 2014. godine, pred početak meča evroligaškog meča Galatasaraja i Crvene zvezde, navijače beogradskog kluba napali su fanovi Galate, koji su ubodom nožem usmrtili nesrećnog mladića.