XS
SM
MD
LG
25.03.2017 Đ. Malešević

Igokea slavila u Kaknju

Košarkaši Igokee upisali su drugu pobjedu u Ligi 6 za prvaka Bosne i Hercegovine. Aleksandrovčani su slavili u Kaknju rezultatom 86-69.

Rezultatska neizvjesnost viđena je samo u prvih 10 minuta. Kakanj je jedino u tom dijelu uspio parirati Igokei i ovaj period završen je rezultatom 20-20. Međutim, ključna je bila 2/4. Igokea je odigrala definitivno svoj najbolji period u ligi BiH ove sezone i Kakanj se više nije mogao vratiti. Odbrana je bila sjajna a napad još bolji. Igokea je u 2/4 dala 32 poena i na odmor je otišla sa +19. I u 3/4 Igokea je bila bolji rival. I ovde je ekipa Dragana Bajića igrala disciplinovano u odbrani a napad je funkcionisao dobro. Nakon 30 minuta igre Igokea je imala +28. Do kraja je Igokea igrala u laganom ritmu što je Kakanj iskoristio i smanjio je razliku. Na kraju je bilo +17 za Igokeu, bilo je 86-69.

Šsto se statistike tiče, Igokea je izvela veliki broj slobodnih bacanja. Pokušali su domaći sa prekršajima da izbace goste iz ritma ali im to nije uspjelo. Igokea je imala skok više, dvije asistencije više ali i pet izgubljenih lopti manje. Opet se Igokea mučila u šutu za tri, šutirali su 6/22 ali ni Kakanj nije tu bio drastično bolji. Istina pogodili su četiri trojke više ali i iz sedam pokušaja više. Uz 23 bacanja više, Igokea je najviše napravila razliku u šutu za dva. Tu su Igosi imali 64% šuta, dok su domaći jedva prebacili 50% za dva.

Najzaslužniji za pobjedu Igokee bio je Robinson sa 19 poena, dok su Radivojević i Mahkovic dodali po 13.Kakanj je predvodio Dželmo sa 13 poena dok su Tomić i Palavra dodali po 11.

Igokea sada ima dvije pobjede i jedan poraz dok je Kakanj doživio treći poraz u isto toliko mečeva.

[gallery order="DESC" bgs_gallery_type="slider" ids="106616"]