XS
SM
MD
LG
03.01.2017 Jagoš Jagoš

Reprezentacija Srbije, ispisana priča

Nekadašnji reprezentativac i kapiten rukometnih Orlova, Momir Moša Ilić, sa suprugom i sinom Tadejom odmara na olimpijskoj Jahorini. Kako nam je rekao, oduševljen je i planinom i gostoprimstvom. Nije se pokajao što je došao da na Jahorini provede deo zimskog odmora.

-Nikako se nisam pokajao. Naprotiv!!! Osećam se kao kod kuće. Sve je izvanredno. Došao sam , praktično, na nagovor mojih Aranđelovčana, u njihov hotel Termag. Sve je savršeno. Koristim priliku da  sa suprugom i sinom prošetam Jahorinom i njenin padinama. Ima i dovoljno snega. Ja zbog ugovora nemam pravo da skijam , pa mi dobro dođe ova šetnja. Vreme na Jahorini ću iskorisiti i da odradim neke planirane treninge, da se ne vratim u Vesprem nespreman, rekao nam je Momir.

Interesovalo nas je da li postoji mogućnost da se predomisli i vrati u reprezentaciju , s obzirom da je selektor Jovica Cvetković pokušavao da ga nagovori da promeni odluku i opet zaigra u dresu Srbije!!??

-Nema nikakvih mogućnosti za tako nešto. Odlučio sam,  rekao -i to je kraj. Bilo bi neozbiljno da sada pogazim sve i vratim se. Konačno, nema ni potrebe. Ima reprezentacija Srbije, na poziciji na kojoj sam ja igrao, dovoljno kvalitetnih igrača. Mogu oni na pravi način da odigraju na tom mestu. Nose igru svojih klubova i mislim da apsolutno mogu i sve što treba da iznesu u selekciji Srbije.  Dakle, utakmica u dresu Srbije neće više biti, ali ću koristiti svaku priliku da  se nađem na tribinama i svojim nekadašnjim saigračima, barem navijački, pošaljem vetar u leđa, rekao je Momir Ilić.

[gallery order="DESC" bgs_gallery_type="slider" ids="95296,95297,95295"]

Kraj  jedne godine i početak nove je prilika da se sumiraju  rezultati iz proteklih 12 meseci i pravi plan za nove pobede i trijumfe. Tako je i sa Momirom. Sa setom u glasu se prisetio  prošlogodišnjeg finala Lige šampiona između Vesprema i Vive Kjelcea.

-Ne mogu da objasnim kako smo za 15 minuta ispustili devet golova viška. Imali smo sve, a ostali smo bez titule prvaka Evrope. Ovih dana na televiziji stalno repriziraju tu utakmicu.... Nisam je ni jednom pogledao.... Pokušao sam, ali sam vrlo brzo  odustao. Taj poraz nas je dosta koštao u šampionatu  Mađarske  ove sezone i evropskim takmičenjima. Izgubili smo samopuzdanje, ali se iskreno nadam da će sve biti na kraju dobro. Želeo bih sa mađarskim klubom, a u njemu je sve zaista na vrhunskom nivou, doći do titule prvaka Starog kontinenta. Mogu svojom karijerom biti zadovoljan. Igrao sam u velikim klubovima, Gumersbahu, Kilu, Vespremu...Ne mogu, a ne pomenuti  ni moj Šamot. Dakle, karijera je bila dobra, uspešna i nemam za čime da žalim. Jesam  sa Vespremom izgubio dva finala Lige šampiona, ali i to je život, zaključio je igrač koji je mnogo puta obradovao navijače Srbije. Nikada ih nije razočarao!!!! Ni sada, kad je rekao da nema promene stava i povratka u reprezentaciju. Oni koji bolje poznaju Mošu, kažu da drugi odgovor nisu ni očekivali!!