XS
SM
MD
LG
16.12.2016 Jagoš Jagoš

Kreće Regionalna bokserska liga

Ministar porodice, omladine i sporta, Jasmina Davidović, razgovarala je danas sa predsjednikom Bokserskog saveza Srbije Draganom Ignjatićem, generalnim sekretarom Bokserskog saveza Srbije Dragoljubom Radovićem, generalnim sekretarom Bokserskog saveza Hrvatske Markom Marovićem, direktorom Regionalne lige Juricom Runtićem i direktorom Bokserskog kluba Slavija Duško Bjelinićem o osnivanju Regionalne bokserske lige.

Predstavnici bokserskih saveza informisali su ministra Jasminu Davidović o realizovanim aktivnosti i usvojenim odlukama na održanim zajedničkim sastancima u Loznici i Skoplju o formiranju Regionalne lige Hrvatske, Srbije, Makedonije i BiH.

Podržavši osnivanje regionalnog takmičenja ministar Jasmin Davidović istakla je značaj uspostavljanja saradnje sportskih saveza regiona, što će svakako unaprijediti razmjenu bogatog iskustva i znanja iz ovog sporta kako sportista, tako i trenera. Ona je podsjetila da je ovo četvrta po redu regionalna liga, nakon već formiranih liga u rukometu košarci i vaterpolu. „Ministarvo porodice, omladine i sporta cijeni bogatu sportsku istoriju i uspjeh boksera sa ovih prostora Marijana Beneša i Antona Josipovića koji su postignutim rezultatima ostvarili pravo na novčanu naknadu kao nosioci Nacionalnih sportskih priznanja Republike Srpske. Naše aktivnosti će i dalje biti usmjerene ka stvaranju boljih uslova za sportsko usavršavanje, napredovanje mladih sportista, te promociju i afirmaciju sporta“, istakla je ministar Jasmina Davidović. Sutra u Banja Luci u prostorijama kompanije Žitoprodukt u naselju Vrbanja dana sa početkom u 9.30 časova održaće se jedan od finalnih sastanaka nacionalnih bokserskih saveza vezan za učešće i organizaciju Regionalne lige sastanku na kojem će učešće uzeti predstavnici bokserskih saveza Makedonije, Srbije, Hrvatske, BiH.