XS
SM
MD
LG
13.12.2016 Jagoš Jagoš

Panter sam na vrhu

U zadnjoj utakmici u ovom dijelu sezone OK Panter pobiijedio je u gostima OK Drinu iz Zvornika. Bio je ovo derbi ne samo ovog kola nego i cijele polusezone. Utakmica za prvo mjesto u grupi, drugoplasirani je dočekivao prvoplasirani Panter koji je prije utakmice imao bod predno sti. Znalo se i prije samog meča da su to dvije najkvalitetnije ekipe i da će pobjednik vjerovatno sledeće godine igrati u Prvoj ligi Republike Srpske. Prvi set domaće odbojkašice furiozno dobijaju rezultatom 25:13 praveći prednost u svim elementima igre. Nije bilo raspoloženog pojedinca u redovima Pantera. U drugom setu konsoliduju se dobojske odbojkašice, uspostavljaju ravnotežu a potom i prelaze u vođstvo, da bi na time-out otišle sa solidnom prednošću 12:8. U tim trenucima ritam igri davala je kapiten ekipe Violeta Ilić. Još su bolje igrale gošće u nastavku pa je trener Čalaković mogao i da odmori neke igračice i sačuva svježinu za treći set. Ključna prednost ostvarena je čvrstim blokom gdje su se istakle dvije Marije, Mihajlović i Lazarević. Na kraju 25:20 za Panter.

Prava drama viđena je u trećem setu gdje su se ekipe smjenjivale u vođstvu do samog kraja a konačan rezultat je bio 29:27 za OK Drinu. Četvrti set bio je lišen rezultatske neizvijesnosti za šta su se pobrinule igračice Pantera. Napravljena je prednost na početku meča, prije svega odličnim servisima Radićke, Karać i korektora Ninković. Vidjeni su tad i neki atraktivni poeni dizača i kapitena Ilić, blokera Mihajlović, primača Savić, mada je u tom trenutku bilo teško naći slabu tačku u ekipi dobojki. Na nivou su bile i rezervne igračice Savić, Marjanović, Ćelić koje su unijele dodatnu energiju svojim ulaskom u završnici seta. V

idjele su zvorničanke da je sa druge strane mreže tvrd orah a nisu pomogle ni izmjene, ni tajmauti trenera Velibora Petrovića. Očekivala se velika drama u tie-brake-u, ali ništa od toga nije vidjeno. Najprije sa nekoliko dobrih poena primača Savić Panter dolazi do 4:1, a onda i do 8:3. Odlikovala se igra panterki u tim trenucima odlučnošću, stabilnošću i čvrstinom, a na momente i lepršavošću. Kada je osvojen i petnaesi poen nastalo je veliko slavlje.

[gallery order="DESC" bgs_gallery_type="slider" ids="93222,93223,93224,93225"]

 OK Drina je bila jedina ekipa koja je porazila Panter i to istim rezultatom 3:2 u Doboju, tako da im je ovom prilikom vraćeno milo za drago. Panter na zimsku pauzu odlazi sa vrha tabele, sa dva boda prednosti u odnosu na najbliže pratioce, što je veliko iznenadjenje imajući u vidu mladost ekipe i hronično loše uslove rada za ovaj mladi kolektiv u Doboju.

Zanimljivo će biti na proljeće ispratiti dali će mlade panterke imati snage da i sačuvaju lidersku poziciju, te dali ćemo ih sledeće godine gledati u prvoj ligi RS.