XS
SM
MD
LG

Derventski karatisti u Brčkom: Treće mjesto osvojili u generalnom plasmanu

U subotu je održan „Kup nade i prijateljstva“ u Brčkom pod organizacijom Karate kluba "Shotokan karate do" Brčko, po pravilima SKDUN BiH i Ujedinjenog karatea.

Na prvenstvu je učestvovalo 18 klubova sa oko 350 takmičara uzrasnih kategorija od pionira do kadeta u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Pored klubova iz Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.

Karate klub "Derventa"je bio uspješan u Brčkom i ostvario zapažene rezultate. U katama pojedinačno zlato su osvojili Stanić Stefani, Nikolić Sergej, Dumonjić Bojan, Bojanić Nikolina i Dević Anastasija, srebro Vlajić Marija i Dumonjić Sandra, te bronze Markuljević Andreja, Jovičić Marko, Sidlik Gabrijel i Stevanović Andreja.

U borbama pojedinačno zlato su osvojili Dumonjić Bojan, Đekić Mihajlo i Stjepanović Srđan, srebro Popović Miloš i Živanić Nikola i bronze Dević Anastasija i Dumonjić Sandra.

Na kraju takmičenja organizator je uručio pehare za najuspješnije takmičare i klubove. Karate klub "Derventa" osvojio je treće mjesto u generalnom plasmanu i dobili zasluženo pehar, te za fer-plej u borbama i najbolje prikazane kate od strane pionira klub je osvojio prvo mjesto i pehar-statu karatiste.