XS
SM
MD
LG

Diskutabilnim odlukama Klerge ponovo bolji od Majdova

Nemanja Majdov nije uspio da napravi novi veliki rezultat u samo nekoliko sedmica pošto je u Tokiju, na najjačem Grend slemu sezone poražen od Francuza, Aksela Klergea.

Iskusni Francuz ga je tako po drugi put savladao u mjesec dana, nakon pobjede u Abu Dabiju, a po svemu viđenom nije trebao. I ovaj put borba je trajala svih pet minuta, i ovaj put Aksel Klerge nije bio toliko bolji rival. Samo, za razliku od prošlog puta kada su se nalazili eleme nti za njegovu pobjedu, ovaj put jedini element koji mu je donio pobjedu su sudije, vjerovatno radi imena i velike reputacije. Nemanja je uspio da neutrališe njegove napade, poučen iskustvom sa Grend slema u Abu Dabiju, ali iskusni Francuz ovu borbu je izvukao isključivo na svoje ime i reputaciju. Stigao je do finala, ali tamo ga je zaustavio drugi Srbin, Aleksandar Kukolj, koji se poslije Abu Dabija okitio još jednim zlatom sa Grend slemova.

- Sve ovo je jedan veliki i dug proces, kroz koji se mora proći, da bismo ostvarili svoje ciljeve. Sjajno sam krenuo u nešto sa svim novo za mene, i ne bojim se nimalo loših stvari, jer najbolje izlazi iz njih. Bio sam blizu da ga savladam Klergea. Do druge kazne imao sam ono što mi je nedostajalo u Abu Dabiju i sve je išlo dobro. Ipak, dobio sam kazne a da niko u dvorani ne zna zašto. Klerge je vrhunski borac, ali u dva meča sam izgubio na sitnicu od njega. Najgore je kada izgubiš, a ne znaš ni kako si izgubio. No, tek sam počeo, vrijeme radi za mene, a sa tim dolaze i velike pobjede, rekao je za naš portal Nemanja Majdov nakon kratkog odmora od nastupa u Tokiju.

Prije Klergea, Nemanja je imao prepreku u liku Viktora Ahiavora iz Gane, kojeg je rješio iponom.

Nakon nastupa na Grend slemu, braća Majdov ostaju u Tokiju gdje će boraviti na džudo kampu.