XS
SM
MD
LG
04.12.2016 Jagoš Jagoš

Vučica ''vlada'' Rimom

Fudbaleri Rome bili su bolji od gradskog rivala Lacija rezultatom 2:0, u 15. kolu Serije A.
 Poslije miroljubivog poluvremena, "vučica" je u drugom dijelu bila nadmoćnija i pretočila to u trijumf nad najvećim rivalom.

Kevin Strotman je u 64. minutu iskoristio poigravanje Valasa, a mreža Lacija se drugi put zatresla u 77. minutu poslije preciznog šuta Naingolana sa pristojne udaljenosti.

Treba reći da je nakon pogotka Holanđanina, Kataldi zaradio crveni karton, čime je "nebesko-plavima" posao bio znatno otežan.

Fudbaleri Milana savladali su Krotone sa 2:1 i tako ostvarili četvrtu pobjedu u posljednjih pet kola u Seriji A. Krotone je iznenadio domaćina vodećim golom u 26. minutu preko Dijega Falčinelija, ali je u 41. izjednačio Hrvat Mario Pašalić.

Početkom drugog poluvremena Milan je imao penal. Krisetig je oborio Lapadulu, ali je Aleks Kordas odbranio šut Mbajea Nijanga sa "kreča". Ipak, u finišu "rosoneri" uspijevaju da slome otpor Krotonea. Đanluka Lapadula je pet minuta prije kraja iskoristio jedan odbitak i po zemlji poslao loptu u mrežu.

Na tabeli Juventus ima 36 bodova, Milan i Roma po 32, Lacio, Napoli i Atalanta po 28, Torino 25, Sampdorija 22...

Rezultati: Lacio - Roma 0:2 Sasuolo - Empoli 3:0 Sampdorija - Torino 2:0 Peskara - Kaljari 1:1 Milan - Krotone 2:1 Fiorentina - Palermo 20.45h