XS
SM
MD
LG

Trening vožnjama počela auto-trka u Vlasenici

Vožnjom dvije trening vožnje u Vlasenici je počela tradicionalna, četrnaesta poslijeratna, Brdska auto-trka.

Dušan Savičić, direktor trke „Vlasenica 2017“, ističe da je prvi dan protekao po planu.

- Uprkos nekom malo lošijem vremenu, odnosno kiši koja je pala,  završili smo obje trening trke. Temperatura asfalta nam je dozvolila da samo  deset minuta napravimo pauzu i da se uklopimo u vrijeme u kojem je bio zatvoren saobraćaj na magistralnom putu M-19, na dionici Vlasenica- Han Pijesak, na kojoj se ova trka vozi. Solidan broj vozila je danas bio tu i svi su uspješno završili trku, dobre rezultate postigli, osim jednog vozila koje je ostalo u kvaru, ali u toku noći će taj kvar biti otklonjen, tako da će trku voziti svi vozači, njih 21. Kao i uvijek, Auto-moto društvo iz Vlasenice je odradilo odličan posao na vrhunskoj organizaciji brdske auto-trke u ovom gradu, – rekao je Savičić.

Miloš Lakić, sekretar vlaseničkog Auto-moto društva, jedinu zamjerku ima na malobrojnu publiku.  

 - Najvažnije je da je trka završena bez ikakvih problema i incidenata. U Vlasenici su  i ove godine svi vozači koji voze auto-trke u Bosni i Hercegovini, osim par onih koji su zbog kvarova na vozilima morali izostati. Većina vozača će  reći da je staza u Vlasenici ona koju rado voze, jer je jedna od najpopularnijih, najatraktivnijih, ali i najbezbjednijih u zemlji. Naravno, ja nikad nisam zadovoljan brojem gledalaca na trening vožnjama, ali siguran sam da će ih na trci biti mnogo više, - kaže Lakić.

I vozači ističu da je staza u Vlasenici ona na koju se rado vraćaju.

- Na ovoj stazi, na kojoj sam vozio i prije rata na Šampionatu bivše Jugoslavije, od kada je ponovo ustanovljena  Brdska auto trka „Vlasenica“  11 puta sam uzeo pobjednički pehar,   tako da ona za mene ima jednu posebnu draž. Moram istaći i da je ovo jedna od najboljih staza i organizacija, - kaže Goran Dojčinović iz AKK  „Profesional“ iz Banje Luke, koji se takmiči  u  Grupi E1 Klasa E1-14: vozila kubikaže do 1400 ccm.

I Željko Kukić se slaže sa svojim klupskim kolegom.

- Iako zbog problema sa vozilom ove godine ne učestvujem na trci, došao sam u Vlasenicu. Auto sportom  se bavim od 2006. godine i Vlasenica je bila moja druga brdska trka. Iako sam tada imao loše iskustvo, imao sam izlijetanje, ipak se rado vraćam ovdje. Kada se jednom počne voziti, teško je napustiti ovaj sport, iako je finansijski veoma zahtjevan i traži pedantnost i preciznost, i mnogo odricanja. Kao i u životu, ako nisi borac, ne možeš ni uspjeti, - ističe Željko Kukić iz AKK  „Profesional“ iz Banje Luke, koji se takmiči  u  Grupa E1 Klasa E1-16 : vozila  kubikaže od 1601 do 2000 ccm.

Brdska auto-trka „Vlasenica 2017“ održava se  22.i 23.7.2017. godine, na stazi dužine 5650 metara, na dionici magistralnog puta M-19, od Romanijske 26 u Vlasenici do Tugova. Organizator  trke je Auto-moto društvo Vlasenica, a pokrovitelji su opština Vlasenica i Auto-moto savez Republike Srpske. Trka se boduje za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske i Šampionat Bosne i Hercegovine.