XS
SM
MD
LG

Ljubijankić dominantan u Vlasenici

Salih Ljubijankić iz AMK „Cazin“ iz Cazina dominirao je  na Brdskoj auto-trci „Vlasenica 2017“. Ljubijankić je bio prvi u grupi E1 klasa E1-16: od 1601 ccm do 2000 ccm, u plasmanu po grupama u grupi E1, u generalnom plasmanu, a bio je i vozač sa najbržim vremenom na trci – 2:59,165.

 - Već drugu godinu zaredom imam najbolje  vrijeme na trci. S obzirom da sam prošle godine vozio u Grupi N Klasa N3, a to su vozila kubikaže od 1601 do 2000 kubika, vrijeme je bilo i nešto slabije 03:04,709. Drago mi je što ove godine u Cazin nosim četiri pehara. Organizacija trke  je dobra, staza lijepa, zahtjevna, i sigurno ćemo se i naredne godine vidjeti u Vlasenici, - kazao je Ljubijankić.

I Milan Džimi Stojnić iz  banjalučkog AK „Crankshaft“ ponovio je prošlogodišnji uspjeh – prvo mjesto u Grupi N Klasa N2: do 1600 ccm.

- U Vlasenicu dolazim otkada je ova trka ponovo zaživjela, znači već 14 godina, a 7 puta sam bio prvak. Volim Vlasenicu, ovu stazu, i ljude i sve. Sa svojih 65 godina ja sam najstariji automobilista u bivšoj Jugoslaviji i ponosan sam i sretan zbog svog uspjeha. Iako godine ne znače ništa, bitno je kako se osjećate, sa trka ću se povući tek  kad prestanem da pobjeđujem, - ističe Džimi Stojnić.

Stojnićev klupski kolega Jasmin Hrnić je prošlogodišnji pobjednik u Grupi E1 Klasa E1-14: do 1400 ccm, a ove godine je zauzeo prvo mjesto u grupi E Klasa E1-15: od 1401 ccm do 1600 ccm.

- Bilo je nekih sitnih problema, danas pucanje remena, juče kiša koja je pala, ali na sreću ništa što bi spriječilo da se popnem na pobjedničko postolje. Ove godine bilo je nekoliko kvarova kod kolega, ali to je sastavni dio automibilizma. Na trkaćim automobilima se dešava ono što bi rijetko na cestovnim. Nikad nije isključeno da će sve biti dobro, ili da će nešto „crći“. To su motori iz kojih je izvučen maksimum, skoro pa poduplane snage, pa ništa nije čudno kad se nešto tako desi. Već pet godina se takmičim u Vlasenici i ovo je trka gdje je dobra organizacija, atraktivna, a sigurna staza, - rekao je Hrnić.

Dvadesettrogodišnji Harun Hadžić iz sarajevskog AK „ArcRACING“ ove godine je prvi put na pobjedničkom postolju u Vlasenici, u grupi N Klasi N3: od 1601 ccm do 2000 ccm i grupi N.

- Veoma sam  zadovoljan rezultatom, jer sam imao mnogo bolje vrijeme nego prošle godine. Današnje vrijeme je 03:12,255, a prošle godine bilo je 03:20,218. Imali smo nekih manjih tehničkih problema, ali nadam se da će se to uskoro riješiti. Takmičim se od svoje desete godine, kada sam počeo da vozim trke kartingom. Čitav život sam u ovom sportu, jer i moj otac Bakir je takmičar, ali nažalost zbog nekih problema sa mjenjačem on je odustao juče, da ne bi došlo do još većih komplikacija. Do kraja sezone ostalo je još nekoliko trka, ali mislim da sam već obezbijedio šampionsku titulu, - kaže Hadžić.

Harunov otac Bakir Hadžić, koji takođe vozi za AK „ArcRACING“ iz Sarajeva,  kaže da mu zbog izostanka sa ove trke još uvijek nije osigurana šampionska titula.

- Nažalost, zbog kvara nisam mogao voziti trku, ali sin je osvjetlao obraz pobjedom. Dugi niz godina se takmičim u Vlasenici, čak i prije rata, i organizacija je svake godine  sve bolja i bolja. Popravljen je asfalt koji je bio propao na jednom dijelu staze i sad se već da  dobro kontrolisati automobil. Vidim da ima želja da se napravi neka međunarodna, evropska, trka, i mislim da je to dobra ideja i za Vlasenicu i za Bosnu i Hercegovinu i za Republiku Srpsku, - smatra Bakir  Hadžić.

Brdska  auto trka  „Vlasenica 2017“

Plasman po klasama

Kategorija HISTORIC

Grupa HISTORIC  Klasa HISTORIC

  1. Dane Milenović AK „SPIN“ Sarajevo

KATEGORIJA I

Grupa N Klasa N2: do 1600 ccm

  1. Milan Stojnić AK „CRANKSHAFT“ Banja Luka
  2. Mirsad KrainovićSAK „SPARK “ Tuzla

Grupa N Klasa N3: od 1601ccm do 2000 ccm

  1. Harun HadžićAK „ArcRACING“ Sarajevo
  2. Krešimir Bodnaruk AK „SPIN“ Sarajevo

Grupa E Klasa E1-14: do 1400 ccm

  1. Dejan Tatić AK „CRANKSHAFT“ Banja Luka
  2. Goran DojčinovićAKK „PROFESIONAL“ Banja Luka

Grupa E Klasa E1-15: od 1401 ccm do 1600 ccm

  1. Jasmin Hrnić AK „CRANKSHAFT“ Banja Luka
  2. Hasan Ljubijankić AMK „CAZIN“ Cazin
  3. Dragan Mićanović AMD „VLASENICA“ Vlasenica

Grupa E Klasa E1-16: od 1601 ccm do 2000 ccm

  1. Salih Ljubijankić AMK „CAZIN“ Cazin
  2. Đani Đelmo AMK „SUNCE“ Jablanica
  3. Nihad Seferagić AMK „AUTO-SPORT“ Cazin

Grupa E Klasa E1-17: preko  2000 ccm N/A/H+ST

  1. Sanel Ćehić AMK „PRO DRIVE“ Velika Kladuša
  2. Edis Hadžipašić AMK „EXTRA SPORT“ Cazin

Plasman po grupama

KATEGORIJA  HISTORIC

Grupa HISTORIC

  1. Dane Milenović AK „SPIN“ Sarajevo

KATEGORIJA I

Grupa N

  1. Harun HadžićAK „ArcRACING“ Sarajevo
  2. Milan Stojnić AK „CRANKSHAFT“ Banja Luka
  3. Mirsad KrainovićSAK „“SPARK“ Tuzla

Grupa E

  1. Salih Ljubijankić AMK „CAZIN“ Cazin
  2. Đani Đelmo AMK „SUNCE“ Jablanica
  3. Nihad Seferagić AMK „AUTO-SPORT“ Cazin

Generalni plasman

  1. Salih Ljubijankić AMK „CAZIN“ Cazin
  2. Đani Đelmo AMK „SUNCE“ Jablanica
  3. Nihad Seferagić AMK „AUTO-SPORT“ Cazin

Poredak klubova

  1. AK „CRANKSHAFT“Banja Luka
  2. AMK „CAZIN“ Cazin
  3. AK „ArcRACING“ Sarajevo

Poredak ekipa sponzora

  1. BOSCH SERVIS LJUBIJANKIĆ Cazin
  2. DRINA OSIGURANJE Mlići

Najbrže vrijeme na trci

  1. Salih Ljubijankić AMK „CAZIN“ Cazin 2:59,165

 

Generalni plasman: Salih Ljubijankić, Đani Đelmo i Nihad Seferagić foto: Info portal VLASENICA 24

Brdska auto-trka "Vlasenica 2017" foto: Info portal VLASENICA 24