XS
SM
MD
LG

Evropa u Modriči

Održani 15. Međunarodni moto susreti „Modriča 2017“

Učestvovali bajkeri iz svih delova starog kontinentaMODRIČA - Na popularnoj motorijadi koju je organizovao Moto-klub "Balkanika" iz Modriče, bilo je preko 400 motora iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, zatim, iz nekoliko evropskih zemalja kao što su Austrija, Nemačka i Švajcarska. Pored bajkera, 15.modrička motorijada okupila je veliki broj mladih iz ovog regiona na rok koncertu gurpa “Supermenci“ i „Fredi Kruger“ iz Rume u Srbiji.

„Pored koncerta , organizovali smo tradicionalna bajkerska takmičenja kao što su povlačenje konopca, ispijanje piva i slično. Drago nam je da je naš defile ulicama Modriče izazvao veliku pažnju građana, a ono što je najvažanije družili smo se izuzetno lepo dva dana u Modriči, što je i osnovni cilj ovih moto susreta“, rekao je Ognjen Mićić, sekretar MK “Balkanika“.

Ručno izrađen motor

Najveću pažnju ovih moto susreta u Modriči, kao svojevrsna atrakcija, izazvao je ručno izrađen motor.

„Motor je napravio naš član Alen Bećirbašić iz Modriče. On je u motor ugradio benzinski motor BMV-a od 200 konjskih snaga sa 3.000 kubika. Maksimalna brzina koju može postići je 150 kilometara na čas, a potrošnja je oko 15 litara benzina na 100 kilometara. Ovaj motor ćemo koristiti za svadbe i druge svečanosti, kao i za učešće na motorijadama“, nastavio je Mićić.

 

Vrućine bile veliki problem

Organizatori motorijade u Modriči kažu da su visoke temperature i velike vrućine bile veliki neprijatelj ovogodišnjih moto-susreta i sprečile su dolazak jednog broja najavljenih učesnika motorijade iz regiona. Međunarodni moto susreti, petnaesti po redu, organizovani su pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Modriča.

 

Defile bajkera ulicama Modriče