XS
SM
MD
LG

Novak pauzira do kraja godine

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, saopštio je na pres konferenciji u Beogradu da će zbog povrede lakta pauzirati do kraja godine.

Foto: kurir.rs

 

 

Nakon što je predao četvrtfinalni meč Vimbldona Tomašu Berdihu, već tada je bilo jasno da Novak ima problema sa laktom, a danas je saopštio da tu povredu „vuče“ već godinu i po.

- Nažalost ovo je odluka koju sam morao da donesem. Vimbldon mi je bio najteži turnir zbog nivoa bola koji sam imao, koji je rastao, eskalirao. Konstultovao sam se sa mnogim specijalistima i saglasio da mi je potreban odmor zbog povrede koja se pogoršavala poslednjih meseci. Ovo je tip povrede za koju ništa ne može da pomogne momentalno kazao je Đoković.

Što se tiče stručnog štaba Agasi će ostati uz njega i naredni period, a čeka se odluka Maria Ančića.

- Hvala Andrei što je bio sa mnom ove godine i djelio svoje iskustvo sa mnom. Radujem se nastavku saradnje s njim i njegovom prisustvu na najvećim turnirima. Što se tiče drugog trenera Mario Ančić je pripritet, još nije donesena odluka, s njegove strane. On ima obaveza u drugoj sferi svog života, koju godinama gradi, pa mu je potrebno vremena da razmisli dok donese odluku. Ima drugih trenera koji su u opticaju, a o kojima ćemo razgovarati nakon što Mario donese odluku -  dodao je Đoković.

On je još istakao da će se sada posvetiti porodici, pošto se njegova supruga Jelena treba uskoro poroditi, a zahvalio se na pozdravu i poželio puno sreće vaterpolo reprezentaciji Srbije na Svjetskom prvenstvu.