XS
SM
MD
LG

Srbija treća na svijetu

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobjedom nad Grčkom od 11:8 osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

 

Foto: vss.rs

 

Nakon devet zlatnih medalja za tim Dejana Savića red je došao i na ona druga odličja. Poslije poraza u polufinalnim mečevima od Hrvatske i Mađarske, Srbija i Grčka sastali su seu  meču za bronzu, koju su na prethodnom šampionatu svijeta osvojili baš „heleni“. Srpski vaterpolisti su počeli furiozno, jer već nakon dva minuta golovima Mandića, Ranđelovića i Pijetlovića vodili sa 3:0. Grčki selektor je tražio tajm-aut i isplatilo se pošto je Furtulis dva puta savladao Gojka Pijetlovića. Tu seriju protivniku prekida Duško Pijetlovića, a na 5:2 povećava Nemanja Ubović, da bi Vlahopulos iskoristio igrača više za novi pogodak (5:3). Druga četvrtina je bila manje ubjedljiva od prve, a „delfinima“ je novih +3 donio Milan Aleksić, da bi najveća prednost na meču bila poslije gola Miloša Ćuka za 7:3. Grci su to uspijeli smanjiti na 7:4 i s tim rezultatom se odlazi na pauzu.

Inače ovo je drugi duel ove dvije selekcije na ovom šampionatu, a u grupnoj fazi Srbija je bila ubjedljiva sa 11:6. Drugo poluvrijeme otvara Rašović golom, a zatim Furtulis pogađa sa pet metara za 8:5. Delakas vraća svoju ekipu na -2, no kapiten Srbije, Filipović, postiže prvi gol na meču, a zatim Pontikeas ponovo vraća na -2. Ipak nakon dobro odigrane akcije sa igračem više Ranđelović pogađa za 10:7. Na startu zadnjeg perioda Prlainović pogađa za 11:7 i time praktično riješava pitanje pobjednika, a Vlahopulos je smanjio na konačnih 11:8.

Večeras od 20:30h u velikom finalu sastaju se Mađarska i Hrvatska.