XS
SM
MD
LG

Dervenćanke četvrte na Balkanskom u odbojci na pijesku

Balkansko prvenstvo odbojke na pijesku do 22 godine, igrano je od  28. do 30. jula u Skoplju, gdje su u ženskoj konkurenciji djevojke iz Dervente Maja Živković i Rada Savić stigle do četvrtog mjesta.

Živkovićeva i Savićeva na meču u Skoplju

Prvog dana Balkanskog u Makedoniji, Dervenćanke su igrale protiv dvije ekipe iz Makedonije i upislae dvije pobjede. Sa 2:0 bile su bolje od Dushkoska/Serafimova, a istim rezultatom savladele su i par Karovski/Jenevikj. Drugog dana prvenstva par Živković/Savić zaustavljen je od para iz takozvane Republike Kosovo sa 2:0, po setovima 21:15; 21:10.

Sa ovim rezultatima, djevojke su igrale doigravanje za polufinale gdje su bile bolje od ekipe iz Moldavije.  U polufinalu protivnice jedinom ženskom paru koji je predstavljao BiH bila je druga ekipa iz Moldavije, koja je slavila i prošla u finale.

Derevenćakama je ostala borba za treće mjesto, gdje su ponovo za protivnika imale ekipu iz takozvane Republike Kosovo, koja je ponovo bila bolja i osvojila treće mjesto.

“Sigurno da je ovo veliki uspjeh za nas, jer nije mala stvar doći do polufinala i na kraju osvojiti četvrto mjesto. Pred sam put upravo smo za vaš portal izjavili da nemamo prevelika očekivanja, jednostavno idemo da igramo odbojku na pijesku i pokažemo koliko znamo. Mislimo da je upravo presudilo to što smo opušteno otputovale za Skoplje bez pritiska i dale svoj maksimu. Naravno da ostaje mala žal za trećim  mjestom, ali smo pokazale da se i ovdje igra dobra odbojka na pijesku“, izjavile su za Radio Derventa iz Skoplja, Živkovićeva i Savićeva.

U ženskoj konkurenciji učestvovalo je 12 ekipa, tri iz Makedonije, po dvije iz Moldavije i Bugarske, te po jedna iz Srbije, Rumunije, Turske, takozvanog Kosova i Bosne i Hercegovine.