XS
SM
MD
LG

Ošto oko Gatačko

Povodom Krsne slave i dana Opštine Sokolac ,Svetog proroka Ilije proteklog vikenda je održan 6.“Ilindanski turnir u streljaštvu - Sokolac 2017“. Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je jedanaest ekipa iz Bijeljine,Ugljevika,Rogatice, Gacka,Trebinja i Sokoca.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa Mladosti iz Gacka ,na drugu poziciju su se plasirale takmičarke Ru dara-S iz Uglevika dok je treći bio domaći sastav sokolačkog  Glasinca.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Ivana Lažetić članica pobedničke ekipe Mladosti,  njena klupska kolegica Nikolina Todorović je bila druga,  a treće mesto pripalo je takmičarki Rogatice ,Jeleni Šarović.

U muškoj konkurenciji takođe su dominirali strelci gatačke Mladosti ,drugi su bili takmičari Leotara iz Trebinja a bronza nom medaljom su se okitili domaći strelci Glasinca.

Najbolji  pojedinačno bio je  Ivan Slijepčević, strelac Mladosti iz Gacka, na drugu poziciju se plasirao Aleksandar Šotra,   član trebinjskog Leotara, a treće mesto je osvojio Dušan Krstojević, takođe takmičar gatačke Mladosti. Nagrade najboljima je uručio Momčilo  Bodiroga potpredsednik Steljačkog saveza Republike Srpske.

Vrlo dobar organizator ovog tradicionalnog streljačkog takmičenja je bio SK  Glasinac a generalni pokrovitejl opština Sokolac.

Osvajači medalja