XS
SM
MD
LG

Tucak Delija

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske posle deset godina osvojila je titulu prvaka sveta, a čovek o kojem se prethodnih dana najviše govori u medijima u ovoj zemlji je Ivica Tucak.

Za čoveka koji je doveo Hrvate do svetskog trona kažu da u njemu ključa dalmatinska krv i da je po naravi najbliže pokojnom sugrađaninu Draženu Petroviću, a sam Tucak ottkrio je recept za uspeh.

– Život bi mi bio mnogo komplikovaniji bez dobrog društva i pesme, to je najbolji način opuštanja, potreban svakom čoveku. A što se igrača tiče, ja itekako poštujem njihove privatne živote, ali i oni, jednostavno, moraju da podržavaju red koji sam nametnuo na pripremama reprezentacije. Samo se iz takvog reda mogu rađati uspesi koje postižemo u poslednje vreme, rekao je Tucak za Jutarnji list.

Novinar Jutarnjeg lista naveo je da je Tucak osvedočeni hrvatski domoljub, ali da mu to nije bila prepreka da svojevremeno, pre raspada Jugoslavije, dve sezone bude član Crvene zvezde.

Svetsko prvenstvo u Budimpešti obeležio je i prijateljski zagrljaj sa Dejanom Savićem posle pobede nad Srbijom u polufinalu.

– Ne znam zašto se uporno diže prašina oko mojih sportskih pozdrava i zagrljaja sa Dejanom Savićem. Mislim da su koreni toga u nepresta nom vraćanju prošlosti. Nikad neću zaboraviti rat, svoju Hrvatsku volim iznad svega, verovatno sličan osećaj ima Dejo prema svojoj Srbiji. No to nije razlog da se neprijateljski ponašamo jedan prema drugom. Zar nije došlo vreme da počnemo da živimo normalno, dodao je Tucak,a prenosi  sportskacentrala. com

Ivica Tucak i vaterpolisti Hrvatske (Fotos: http://www.europe-nikon.com/imported/images/web/EU/events/fina