XS
SM
MD
LG

Brguljan protiv Gojkovića

Selektor Vladimir Gojković je rekao da će o slučaju Darko Brguljan imati jasniju sliku nakon što podnese izvještaj Upravnom odboru i stručnom savjetu, naš vaterpolista da će se obratiti javnosti ubrzo, a šta o svemu misle u Vaterpolo i plivačkom savezu, direktora Petra Porobića je govorio za Dnevne novine.

Podsjetimo, Gojković i Brguljan su imali nesuglasice nakon i tokom mečeva sa Grčkom i Rusijom, a koje su eskalirale pred utakmicu sa Italijom za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Po jednoj verziji, Brguljan je odbio da igra taj meč, a po drugoj ga je Gojković odstranio iz tima.

Kako će se u svemu postaviti VPSCG?

“To je stvar koja bi, prije svega, trebalo da se rješava na relaciji između njih dvojice, ali i stvar koju ćemo rješavati unutar kuće”, istakao je za DN Petar Porobić.

Za direktora VPSCG mnogo bitnije su druge stvari od slučaja Brguljan…

“Smatram da to ne smije da dobije prioritet u odnosu na nastup reprezenatcije i osvajanje petog mjesta na Svjetskom prvenstvu. A druga stvar je što mislim da ima dosta problema sa kojima se suočavamo, a koji u ovom momentu treba da dobiju prioritet”, potencirao je Porobić.

“Želimo da zadržimo ovu poziciju u vaterpolu i to svi od nas očekuju, ne samo peto mjesto nego i medalju. A ako to svi očekuju onda se moramo suočiti sa problemima”.

A ti problemi su odavno svima poznati…

“To su prije svega klubovi koji su možda u nikad lošijoj situaciji zbog finansijske nestabilnosti i kašnjenja u rekonstrukciji bazena u Kotoru, pa sve do odlazaka u inostranstvo, jer su sada i mladi počeli da idu. Eto, Bogdan Đurđić je dobio ispisnicu od Budve, Nikola Saveljić ide u Sjedinjene Američke Države”, dodao je nekadašnji selektor Crne Gore.

Naravno, ni ovaj slučaj neće biti gurnut u drugi plan…

“Sve ovo što sam naveo su problemi o kojima moramo da razgovaramo, a onda i o pitanju u slučaju Darka Brguljana. Jednostavno, žao mi je što taj događaj dobija prioritet u odnosu na druge stvari i trud koji je uložen, jer ipak je iza nas ostala Italija, a ne treba ni Rusiju potcjenjivati”, zaključio je Porobić,a piše Antena M. 

Vladimir Gojković., selektor Crne Gore Fotos/ wpolo.me (Fina.org)