XS
SM
MD
LG

Biće Čelinac opet onaj stari

Nakon ispadanja iz Premijer lige u futsalu ekipu "Čelinca" napustili su neki od nosilaca igre koji će sreću potražiti u drugim futsal kolektivima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Suočeni sa trendom odlaska, KMF "Čelinac" je objavio saopštenje na svome oficijalnom facebook profilu koje prenosimo u cijelosti.

KMF „Čelinac“ je bio i ostao rasadnik mladih talenata i jedan od rijetkih klubova koji je afirmisao mnoge mlade fudbalere, koji su imali jedinstvenu priliku da se nastupajući za naš klub takmiče sa najboljima. Između ostalih, izdanak naše škole malog fudbala je jedan od najboljih igrača u regionu „naš“ Srđan Ivanković, reprezentativac BiH, koji brani boje prvaka Srbije KMF „Ekonomac“ i koji je u 2017. godini proglašen najboljim igračem Srbije a koji je i danas dan važan „šaraf“ u radu kluba.
Da bi proizveli mladog i kvalitetnog igrača, pored velikog i nesebičnog truda i rada, materijalno-finansijskog ulaganja, morate imati jako mnogo strpljenja i često i na uštrb takmičarskog rezultata kluba, davati im šansu i strpljivo ponijeti njihovo stasavanje, kroz greške, prednosti, vrline i mane... 
Igrači koji su najavili da imaju želju da mijenjaju sredinu, trebalo bi da su toga svjesni, jer samo s tom spoznajom i poštovanjem, imaju mogućnost da napreduju gde god da igraju. 
„Poštujemo sve igrače koji su nosili dres našeg kluba u prethodnim godinama i veoma smo zahvalni na njihovom ukupnom doprinosu. Međutim istovremeno smo jako ponosni i naše nove mlade nade, buduće „perjanice“ kluba koji će zasigurno opravdati očekivanja a to su: Zarić, Dubravac, Remić, Moravac, Tubak, Stanić, koji će uz iskusne Radosavca, Orašanina, Verića, Jankovića te već stasale mlade igrače Ličinu, Todorovića, Suvajca i druge biti okosnica kluba u Prvoj futsal ligi Republike Srpske. Pored njih vode se razgovori i sa nekoliko igrača koji su dokazani i jako poznati u BiH futsalu ali o tim detaljima se neće izlazizi u javnost do god se sve ne dogovori i ne realizuje.
Ovim momcima će se pridružiti i još nekoliko do sada ne afirmisanih momaka, koji nisu imali iskustvo iz klubova ali su njihovi kvaliteti zapaženi na mnogim turnirima u okruženju.
Još uvijek traje pauza, ali su već utvrđene aktivnosti koje će voditi ka dobroj pripremi sa ciljem da se spremno dočeka takmičenje u Prvoj ligi RS, navodi se u saopštenju kluba...
Biće Čelinac opet onaj stari...
, stoji u saopštenju KMF "Čelinac".


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6