XS
SM
MD
LG

Jitsuke Slavije krenule sa pripremama

Džiu džicu klub Slavija krenuo je sa pripremama za drugu polovinu 2017. godine. Trener Slavije, Ognjen Crnogorac, zajedno sa Danijelom Blažićem i Predragom Grujićem radi već nekoliko dana sa članovima JJK Slavija, a poslije uvodnih treninga u Istočnom Sarajevu oni će se za dio ekipe nastaviti na kampu u Trebinju.

- Plan je da treniramo na dvije lokacije u Istočnom Sarajevo, i to na pomoćnom stadionu FK Slavija, te u našoj sali. Zajedno sa kolegama, Danijelom Blažićem i Predragom Grujićem napravio sam plan treninga za dvije sedmice u kojima je cilj pripremiti takmičare za drugi dio priprema koji će uslijediti na kampu u Trebinju, rekao nam je Ognjen Crnogorac, trener JJK "Slavija".

Ove godine čak osamnaest jitsuka Slavije učestvovaće na kampu Džiu džicu saveza Republike Srpske u Trebinju.

- Ove godine na kampu u Trebinju učestvovaće 18 naših boraca što je izvanredno. Džiu džicu savez Republike Srpske iz godine u godinu sistematično unaprijeđuje rad kako na organizaciji tako i u stručnom dijelu. S tim u vezi predsjednik Saveza je ove godine podržao ideju da kamp vodi tim trenera , a koji za cilj imaju da što bolje pripreme takmičare za drugi dio sezone. Sa takmičarima će raditi Ognjen Crnogorac, Nemanja Rapić, Milan Tubić, Goran Tubić i Danijel Blažić, a biće prisutno više od 60 boraca koji će u dva termina dnevno trenirati u sjajnim uslovima koje ima Džudo klub Leotar.

Sve to biće priprema za Balkanski šampionat koji će se u septembru održati u Podgorici.

- Akcenat priprema je svakako na Balkansko prvenstvo u Podgorici od 22. do 24. septembra. Džiu džicu savez Republike Srpske tamo planira nastupiti sa velikim brojem takmičara jer je Podgorica blizu, te shodno tome ciljamo i visoke plasmane naših takmičara. Zatim nas očekuje turnir u Temerinu, a onda i turnir čiji smo domaćini već nekoliko godina, te put u Skoplje krajem godine.

Osim ovih turnira JJK "Slavija" planira nastupiti i na Evropskom kadetskom prvenstvu u rumunskom Klužu.