XS
SM
MD
LG

Anđela Delić najbolja "trojkašica" u Vlasenici

U organizaciji Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, na sportskim terenima Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici, održan je sportsko-humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki „Trojka iz bloka“.

Nakon prvog kruga, u kome se šutiralo sa tri pozicije na kojima je bilo po pet lopti, a šuteri su imali 40 sekundi da ih sve ispucaju, od 101 učesnika, njih osam se plasiralo u finale: Petar Ilić, Slavko Tešić, Uroš Žugić, Svetlana Delić, Anđela Delić, Aleksandar Stojišić, Đorđe Drakulić i Danijela Vasković.

Finalisti "Trojke iz bloka" u Vlasenici

 

U velikom finalu pred učesnicima je bio i veliki izazov – vrijeme ograničeno na 30 sekundi, a šutiranje sa pet pozicija na kojima je bilo po pet lopti. Nakon, do kraja neizvjesne borbe, bronzanu  medalju je osvojio Slavko Tešić, srebrom se okitio Uroš Žugić, dok  su zlato i pehar otišli u ruke jedne dame – Anđele Delić.

Slavko Tešić, Anđela Delić i Uroš Žugić

 

Košarkašica ŽKK „Cinkarna Celje“, Anđela Delić, sa svojim sestrama, bliznakinjom Nikolinom, saigračicom u slovenačkom timu, i starijom Svetlanom, takođe košarkašicom, pružila je podršku ovoj humanitarnoj akciji.

- Žao mi je što prošle godine nisam mogla učestvovati na ovom turniru, ali drago mi je što sam sada bila u prilici da, kao profesionalna košarkašica,  svojim učešćem doprinesem ovom događaju. Nije mi baš bio cilj da uzmem medalju, nego samo da učestvujem, ali ona će sigurno biti na posebnom mjestu, jer je iz mog grada. Vlasenica je  grad velikog srca, grad  sporta,  košarke i srećna sam što smo to još jednom dokazali i pokazali, - ističe Delićeva.

Uroš Žugić je stigao iz Milića kako bi učestvovao na turniru.

- Ovo je zaista jedan odličan događaj i drago mi je što je zaživio i na našim prostorima, koji pored humanosti, propagira i zdrav, sportski način života, kao i druženje. U Novom Sadu sam već učestvovao na sportsko-humanitarnom turniru  „Trojka iz bloka“, ali ovaj u Vlasenici ipak ima posebnu draž. Nije mi bio važan plasman, cilj mi je bio da podržim i rad organizacije „Srbi za Srbe“ i sam turnir,  - kaže Žugić.

Najmlađi finalista je bio dvanaestogodišnji Vlaseničanin Đorđe Drakulić.

- Nisam vjerovao da mogu postići neki dobar  rezultat, ali pošto me za turnir prijavio moj prijatelj Petar Ilić, potrudio sam se da opravdam njegovo povjerenje. U finalu je bio veliki pritisak, malo vremena, mnogo lopti, trčanje s pozicije na poziciju, ali ipak sam postigao pet trojki. Sad sam ostao bez medalje, ali nadam se da će sljedeće godine biti bolje,  -  iskren je Drakulić.

Petar Ilić smatra da je učešće svakog šutera, bio on sportista ili ne, bilo pojednako važno.

- Pobjednici na turniru su svi oni koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, a najveći pobjedici su ugrožene višečlane porodice i njihovi mališani kojima će prikupljena pomoć doprinijeti da srećnije žive. Ovo je važan i sportski i humanitarni događaj  za Vlasenicu i nadam se da će u budućnosti biti još veći odziv, - rekao je Ilić.

Na sportsko-humanitarnom turniru „Trojka iz bloka“ u Vlasenici učestvovao je 101 šuter trojki, a najmlađi je bio dvogodišnji Stefan Knežević sa Pala.

„Trojka iz bloka“ već u nedjelju 6.8. će biti u Tesliću, 13.8. u Brčkom, 26.8. u Foči,  27.8. u Istočnom Sarajevu, a turniri su već održani u Laktašima, Kozarskoj Dubici, Prijedoru i Trebinju.