XS
SM
MD
LG

Vlaseničani šutirali trojke

Na sportskim terenima Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici, u organizaciji Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, održan je sportsko-humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki  „Trojka iz bloka“.

Vlaseničanin Stefan Koprivica, član Upravnog odbora Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“,  najzaslužniji je što  se ovaj turnir već drugu godinu održava u Vlasenici.

- Ove  godine smo prevazišli rekorde koje smo postavili prošle, kada je „Trojka iz bloka“ prvi put održana u našem gradu. Prošle godine učestvovalo je 73 šutera, a sada 101, sada smo imali i veći broj sponzora, a prikupljen je i veći iznos od humanitarnih priloga. Za sada je prikupljeno 1359 KM od kotizacije, koja je bila 5 KM po šuteru, sponzora i iz donatorske kutije. Ova cifra nije konačna, jer  očekujemo još neke uplate. Sav prikupljeni novac ići će za kupovinu freze i još nekih sitnica porodici Milić iz Dubnice kod Milića. U pitanju je  samohrana majka sa troje djece, koja se bavi malinarstvom i vrijedno radi kako bi svoju djecu izvela na pravi put. Mi ćemo nastaviti sa svojim djelovanjem i, kao što je ova godina bila bolja od prethodne, nadamo se da će biti slabija od naredne,  - rekao je  Koprivica.

Uroš Marković, portparol Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, ističe da je Vlasenica opravdala epitet „malog grada- velikog srca“.

 - Ideja organizacije „Srbi za Srbe“ u Vlasenici je zaživjela zahvaljujući momcima sa ovih prostora, koji su se aktivirali prije par godina. U sred smo velike turneje po Republici Srpskoj, gdje ćemo ove godine imati više od 12  turnira. Ako uzmete u obzir da je 2015. održan samo jedan, probni, turnir u Palama, a prošle pet, onda vam je jasno koliko je naša misija zaživjela ovdje. Mi radimo za boljitak višedjetnih  porodica na prostorima na kojima Srbi žive. Ove godine imamo veliku akciju pomoći porodici Gačić iz sela Marini kod Prijedora. To je jedna od najtežih priča koju smo sreli za 12 godina rada  organizacije. Oni ne žele da napuste svoju đedovinu, iako su veoma udaljeni od civilizacije,  nemaju ni vodu, ni struju, čak ni put do kuće. Vlasenica je srdačno odgovorila na misiju „Trojke iz bloka“, preko stotinu šutera, petnaestak sponzora, donatora i tehničkih sponzora,  i imamo čime da se ponosimo i na osnovu čega da se vratimo i dogodine i napravimo još veći uspjeh. Pored ovoga, podršku je najavila i opština Vlasenica, koja će u narednom periodu pružiti i konkretnu pomoć jednoj porodici.  Moram istaći da nam podršku pružaju i brojni asovi našeg sporta i javne ličnosti, pa su večeras u Vlasenici bile košarkašice ŽKK „Cinkarna Celje“ Anđela i Nikolina Delić, i reper Eldorado,  -  kazao je Uroš Marković.

Goran Đurić, direktor SŠC „Milorad Vlačić“, kaže da će  uvijek podržati humanost.

- Mi smo se rado odazvali da podržimo i učestvujemo u organizaciji ovog turnira. Ustupili smo sve naše resurse i drago nam je što su se naši sugrađani odazvali u velikom broju i na neki način učestvovali u pružanju pomoći najugruženijim. Naš Centar će se uvijek truditi da bude pozitivan  primjer koji će podstaći građane da se aktivnije uključe u sve akcije koje će doprinijeti poboljšanju opšteg položaja svih građana Vlasenice, ali i susjednih opština, - izričit je  Đurić.

Srbijanski reper Eldorado je jedna od javnih ličnosti koje podržavaju rad organizacije „Srbi za Srbe“.

- Trudim se da svojom muzikom animiram mlade da daju svoj doprinos, da ih privučem da shvate šta su prave vrijednosti, da podrže organizaciju. Već tri godine sam član ove humanitarne organizacije i drago mi je kad vidim koliki ugled imamo među narodom, koliko ljudi povjerenja imaju u nas, ali i što svojim radom pomažemo najugroženijim, - kaže Milan Milenković Eldorado.

„Trojka iz bloka“ već u nedjelju će biti u Tesliću, 13.8. u Brčkom, 26.8. u Foči,  27.8. u Istočnom Sarajevu.