XS
SM
MD
LG

Sportske manifestacije uz slavu opštine Rogatica

Postala je tradicija da se povodom krsne slave opštine Rogatica Preobraženja Gospodnjeg održavaju brojne sportske manifestacije i ove godine trajaće šest dana.

Prema programu, koga je u konačnoj verziji usvojio Organizacioni odbor „Preobraženjskih dana“, na sastanku održanom prošlog ponedjeljka, sportske manifestacije počeće u ponedjeljak, 14. avgusta, fudbalskim spektaklom u kome će se sastati veterani domaćeg FK Mladost i Crvene zvezde iz Beograda. Najavljen je dolazak većeg broja bivših fudbalera ovog fudbalskog velikana koji u Rogatici ima veći broj navijača i posebno simpatizera.

Već narednog dana počeće višednevni međunarodni turnir fudbalskih nada na kome će se, kako je rečeno na Odboru, takmičiti fudbaleri rođeni 2003. do 2009. godine iz Republike Srpske i BiH, Srbije i Crne Gore. Očekuje se više desetina ekipa i stotina mladih fudbalera.

Paralelno sa fudbalskim održaće se i višednevni teniski turnir. Tu je i košarkaški turnir na kome će, primjera radi, novčane nagrade biti 1200 za osvojeno prvo, 400 za drugo i 100 maraka za treće mjesto.

Neće izostati ni manifestacija „Sport za sve“. Na djelu ulice Srpske sloge ispred zgrade bioskopa igraće se odbojka, rukomet, šah, atletika, stoni tenis.

Održaće se i tradicionalna, četvrta po redu, Preobraženjska biciklistička trka ulicama Rogatice. Ali, ipak, kruna svega biće tradicionalni međunarodni moto-kros koji se u program vraća nakon pauze od četiri godine. Održaće se na sam dan krsne slave Preobraženje Gospodnje sa početkom u 13,30 časova i na njemu će, kako je najavljeno, učestvovati trenutno najbolji motociklisti iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Najuspješnijim u svim sportskim disciplinama pripašće pehari, zahvalnice i prigodne novčane nagrade organizatora i pokrovitelja „Preobraženjskih dana“ opštine Rogatica.

Preuzeto od 058.ba/Sreten Mitrović

Foto/ Sreten Mitrović