XS
SM
MD
LG

Jermenija pala u Skenderiji

 U trećem kolu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je zabilježila drugu pobjedu. Poslije trijumfa nad Slovačkom, sada su porazili Jemeniju rezultatom 98:85. ž

Utakmicu bh igrači  otvorili poenima Vrabca i Muse i poveli 4:0, a u četvrtoj minuti bilo je pet razlike za domaću reprezentaciju 10:5. Iako su sve vrijeme imali prednost, Jermenci u posljednjoj minuti poenima Jnkua dolaze u vođstvo 21:23 da bi Atić pogodio za rezultat poslije prvih deset minuta, 23:23.

Na početku druge četvrtine Sejfić postiže sedam, a Renfroe i Vrabac po dva poena, te su u 13. minuti došli na dvocifrenu prednost, 34:23. Bh seriju je trojkom prekinuo Mkrtčja, U 17. minuti Musa je bio precizan sa linije za slobodna bacanja, te je bh došla do najveće prednosti od +13, bilo je 47:34. Jermenci su sa dvije vezane trojke koje na dvije minute pred kraj prvog poluvremena spustili prednost na minus sedam, bilo je 47:40, a na odmor se otišlo pri rezultatu 52:44.

Prednost od desetak poena bh je držala i u nastavku, a na samom startu je bilo 57:44 poslije čega se Jermenija vratila na minus šest, 62:56, ali su sjajnom igrom  domaći igrači do kraja treće dionice zadržali prednost i u posljednjih deset minuta ušli sa 11 poena prednosti, 73:62.

Držali su  prednost od desetak poena i u posljednjem periodu igre, a onda je Čičvian  trojkom smanjio na minus šest, bilo je 81:75 da bi potom Atić vratio trojku i odveo nas bh  plus devet, 84:75. Musa je pogodio oba slobodna bacanja i ponovo se  došlo na dvocifrenu prednost, 86:75. Do kraja utakmice su igrači Duška Vujoševića  došli i do nove najveće prednosti od 15 razlike, bilo je 90:75, a to su do kraja utakmice i uvećali i zabilježili drugu pobjedu, te je bh tim došao na prvo mjesto s obzirom na bolji međusobni omjer u odnosu na Jermeniju. 

Najbolji u bh timu je bio Džanan Musa sa 28 poena, četiri asistencije i jednim skokom dok je Almir Hasandić ubacio 14 poena od čega je 9 bilo zahvaljujući šutevima za tri poena. Još je dvocifren bio Edin Atić sa 12 poena i četiri skoka koliko je dodao i Adin Vrabac, a vrijedi istaći i dobar nastup Ismeta Sejfića koji je susret završio sa devet poena i pet skokova.  
 

 Džanan Musa