XS
SM
MD
LG

Igokea klub po mojoj mjeri

Nikola Jevtović prije par dana pojačao je redove aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, ekipu Igokee. Jevtović je izdvojio malo vremena i dao je intervju za naš portal.

Da li si zadovoljan dolaskom u Igokeu i da li si imao inostranih ponuda ?

-Naravno da sam zadovoljan zbog dolaska u Igokeu jer je Igokea stabilan ABA ligaš a uz to ABA liga je jedna od jačih liga u Evropi. Imao sam nekoliko inostranih ponuda i samo je jedna bila prije Igokee, jer sam se sa Igokeom dogovorio da ukoliko ne dogovorim inostrani angažman da dolazim u Igokeu. Dogovor je bio da javim klubu do sedmog avgusta a na kraju je presudio i povratak u ABA ligu a i blizu sam kuće.

Jevtović je karijeru počeo u Slobodi iz Užica. Nakon toga igrao je za Radnički iz Kragujevca i Metalac. Poslije dvije sezone u Valjevu, otišao je u inostranstvo. Proteklu sezonu sa dosta uspjeha je igrao u Rumuniji za Steauu, gdje je pružao odlične partije.  

Imao si zapaženu sezonu u Rumuniji, možeš li nam reći kakav je kvalitet košarke u Rumuniji ?

-Rumunska liga je dosta drugačija od ABA lige. Igra se na dosta poena i dosta je slabija odbrana ali je liga dosta dobra. Svaka ekipa ima pet stranaca koji su jako dobro plaćeni a i dobri su igrači. Postoji i pravilo koje štiti domaće igrače, jer stalno na terenu moraju biti dva igrača iz Rumunije.

Uskoro kreće Eurobasket i sve oči košarkaške javnosti biće uperene ka ovoj smotri. Očekuje se velika borba i veoma neizvjesno takmičenje a Srbija je jedan od favorita za zlato.

I za kraj, kakva su tvoja očekivanja od predstojećeg Eurobasketa i može li Srbija do zlata ?

-Srbija je sigurno među favoritima za medalju. Pored Srbije, istakao bih i Hrvatsku koja ima jako dobar tim a igraju i jako lijepu košarku.

Nikola Jevtović Foto/Liubomir Asenov