XS
SM
MD
LG

Liga šampiona u Banjaluci

BANJALUKA, 10. AVGUSTA /SRNA/ - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je pretkvalifikacioni vaterpolo turnir za Ligu šampiona, koji će biti održan u Banjaluci, izvanredna prilika za pozicioniranje ovog grada na evropskoj sportskoj mapi, te najavio da će gradska uprava potpuno podržati ovaj događaj, koji će doprinijeti i popularizaciji plivačkih sportova.
 

"Prvi put u istoriji grada, ali i BiH, Banjaluka će biti domaćin kvalifikacionog turnira za vaterpolo Ligu šampiona, što znači da ćemo ugostiti prvake drugih evropskih država", rekao je Radojičić novinarima nakon sastanka sa predstavnicima Vaterpolo kluba "Banjaluka", koji će od 15. do 17. septembra biti domaćin ovog turnira. 

Radojičić, koji je i generalni pokrovitelj predstojećeg turnira, naveo je da u Banjaluci sve više mladih koji se bave plivačkim sportovima. 

Predsjednik Vaterpolo kluba "Banjaluka" Slobodan Grahovac zahvalio je Radojičiću za podršku ovom vaterpolo klubu, koji je prvak BiH i ove i prošle godine. 

"Razvijamo ovaj sport i on je stalno u uzlaznoj putanji. Igramo u Prvoj B ligi Srbije, a naredni cilj nam je igranje regionale lige i, naravno, prolazak u drugi i veće krugove evropske Lige šampiona", rekao je Grahovac,a prenosi Srna. 

VK Banjaluka / Fotos: mojarepublikasrpska.net