XS
SM
MD
LG

Uskoro prvi paljanski polumaraton

Severin Zeković Foto/Klix

Prvi paljanski polumaraton održaće se 19.8.2017. godine sa početkom u 8:00 časova u organizaciji rekreativnog trkača Severina Zekovića i Fitness centra „Sparta“ iz Pala.

Prvi polumaraton na Palama je zapravo promocija trčanja kao stila života, a Severin, kao rekreativni trkač, odlučio je da po ugledu na druge gradove koji organizuju maratone i polumaratone, u saradnji sa Fitness centrom „Sparta“ organizuje prvi paljanski polumaraton.

„Budući da rekreativna trkačka zajednica na prostoru bivše države rapidno raste odlučili smo da promovišemo trčanje kao životni stil, te zdrav i aktivan način života. Sigurni smo da staza i program prije i nakon trke neće iznevjeriti učesnike“, naglasio je Zeković, koji se nada da će ova trka postati tradicionalna.

On ističe da će se u okviru trke održati polumaratonska trka, štafetna trka, trka zadovoljstva, kao i dječije trke.

Start i cilj polumaratonske trke od 21 kilometar biće na Studentskom trgu kod Hrama Svetog arhangela Gavrila, sa početkom u 9.00 časova. 

Staza je kružna, a trčaće se četiri kruga kroz i oko centra grada. Osim glavne trke, isti dan od 8.00 časova biće organizovana i dječija trka.

Do sada se za prvi paljanski polumaraton prijavilo preko stotinu učesnika, a Severin se nada i većem broju, čak do 500 učesnika.

„Svi učesnici će dobiti startni paket koji sadrži majicu, proizvode i poklone sponzore, čip i broj za elektronsko mjerenje, finišersku medalju, osvježenje i ručak nakon trke“, dodaje Zeković.

Zeković kaže da će se kotizacija za polumaraton uplaćivati do 15. avgusta i ona će iznositi 30 KM, a nakon tog roka 40 KM, bez dobijanja učesničke majice.

Kotizacija za štafetni polumaraton koja se uplati do 15. avgusta iznosi 60 KM po štafeti, a nakon toga roka 80 KM po štafeti, bez dobijanja učesničke majice.

Cijena učešća na trci zadovoljstva koja se uplati do 15. avgusta iznosi 15KM, a nakon toga 20 KM, takođe u tom slučaju bez dobijanja učesničke majice. Učešće na trkama djece je besplatno.

Podršku organizaciji ove sportske manifestacije pružili su opština Pale i Studentski centar Pale, dok je generalni sponzor kompanija GBT.

Zeković je rekao da za sad ima podršku sponzora poput „Dukata“, „Nedomeksa“, preduzeća „Stanišić“ Pale, „NF:tel“, te da očekuje i obećanu podršku drugih gradskih opština i sa nivoa gradske vlasti.

Više informacija Severin Zeković 066752739 ili na e-mail adresu: palepolumaraton2017@gmail.com

Preuzeto od Sarajevo-rs.com